Betoninės grindys su dekoru

Betoninės grindys dažniausiai įrengiamos tose patalpose, kuriose vyksta krovimo darbai, sandėliuojamos statybinės ar kitos paskirties medžiagos, vyksta didesnis judėjimas ir dinaminis poveikis. Todėl jos tinka įruošiant gamybines patalpas, garažus ir panašios paskirties objektus.

Dažniausiai betoninės grindys naudojamos kaip pagrindas klojant kitą dangą: metalines ar keramikines plyteles, PVC dangą. Klojant pastarąją reikia išlyginti pirmą betono sluoksnį (nerekomenduojamas mažesnis negu 50 mm), naudojant specialias lyginimo ir tankinimo mašinas, kadangi plona danga turi savybę atkartoti pagrindo nelygumus. Iki šiol visuomenėje gyvuoja stereotipai, kad betoninės grindys tinka tik aukščiau mano minėtiems objektams įrengti, na dar nebent įrengiant betonines grindis gyvenamuosiuose loftuose tam, kad atkartoti anksčiau čia buvusią dvasią. Tačiau tai klaidinga nuomonė. Yra daugybė medžiagų, kurių pagalba galima išgauti įvairiausius ornamentus, kurie betono grindims suteiks originalumo ir nepakartojamos elegancijos. Šis būdas trumpai vadinamas dekoru, gali konkuruoti su visais kitais grindų apdailos būdais ir ne tik jų įrengimo kainos prasme.

Dekoro esmę sudaro pačios įvairiausios geometrinės figūros ir ornamentai, galintys atkartoti netgi istorijos akimirkas. Tokių istorinių akimirkų įamžinimą teko matyti vienoje Milano kavinių.

Kaip dekoruoti betono grindis ir kas tai yra? Tai piešiniai ant betono paviršiaus. Aišku, betono paviršius turi būti švarus ir lygus. Tad kodėl nepabandžius ornamentuoti betonines grindis savo esamuose ar dar būsimuose namuose? Jūs turėtumėt galimybę eksperimentuoti, o vėliau gėrėtis savo paties prinokintais vaisiais (galima suprasti ir tiesiogine prasme). Bus dar patraukliau, jei betono grindys bus apšiltintos, arba tiesiog jose bus įrengta patalpos apšildymo sistema. Šis šildymo būdas žinomas net nuo Antikos laikų, pranašesnis dėl to, kad yra labiau praktiškas, neleis žiemos metu šalti kojoms. Betoninių grindų įrengimo kaina gali būti netgi mažesnė, nes vietoj brangiai kainuojančių radiatorių pirksite šildymo vamzdžius, kurių pasirinkimas yra didžiulis ir gyvensite konfortabiliau, vaikščiodami šiltomis grindimis žiemą ir vėsesnėmis karštą vasarą.

Scroll to Top