Betoninių grindų meistrai

Privalau pasidalinti savo nesėkme, kurią teko patirti įrengiant ūkinį pastatą. Po ilgų mano ir kitų „žinovų“ svarstymų nusprendėme, kad šiame pastate geriausiai tiktų betoninės grindys. Teko matyti ne vieną panašios paskirties patalpą, kurioje puikavosi lakuotos medinės grindys, keramikinės plytelės. Vienas pažįstamas savo garažą papuošė ypač originaliai – stačiakampiais, tarsi prekybos centro aikštelėje sužymėjęs dvi stovėjimo vietas automobiliams parkuoti. Paklaustas, kam taip padarė, atsakė, kad žmonai būtų lengviau, nes gyvenant senojoje vietoje, gana dažnai vėliau grįžęs vyras neturėdavo kur pastatyti savo automobilio.

Nutarėme įgyvendinti tai, ką buvome seniai sumanę – įrengti lygias betonines grindis be jokios apdailos – ją galima būtų atlikti nebent tolimesnėje perspektyvoje.

Ir štai vieną karštą liepos mėnesio dieną X firmos automobilis, tempdamas priekaboje pakrautą betono maišyklę, išsilaipino kieme ir užvirė darbas. Vyko paruošiamieji darbai, cemento ir kitų reikiamų medžiagų pristatymas į reikiamą vietą. Viskas vyko sklandžiai ir kitos dienos pavakare patalpos, kuriose buvo numatyta įrengti betonines grindis, jau buvo baigtos. Džiaugėmės sutaupę krūvą pinigų gražioms lygioms grindims. Kaip vėliau pasirodė, džiaugėmės per anksti.

Vienos patalpos langai buvo orientuoti į šiaurės pusę, o kitos – dvigubai didesnės, užimančios virš 40 kv. m. – į pietų pusę. Štai dėl šios patalpos ir kilo problemų. Kadangi darbai vyko vidudienį, kai oro temperatūra buvo apie 30 laipsnių, o patalpoje ji buvo dar didesnė, betonas neteko savo rišamųjų savybių ir tiesiog nesukietėjo. Vėlesnis jo laistymas vandeniu taip pat negelbėjo. Šią patalpą buvo galima šluoti kasdien, kas valandą ir ne veltui. Po kiekvieno šlavimo „laimėdavai“ kibirą žvyro.

Sako, kad šykštuolis moka du kartus. Teko išsinuomoti pneumatinį plaktuką, visą patalpą išgriauti patiems ir pradėti viską iš pradžių… Šį kartą samdėme išmanančius tą darbą specialistus, kurie parinko betonavimui reikalingas medžiagas, grindis užtrynė ypač lygiai, pabarstydami kietikliu (mastertop), taigi patalpa įgavo švarių grindų vaizdą. Tad betoninės grindys nėra blogas pasirinkimas. Gali būti tik blogas meistrų, kuriems verta „nukapoti pirštus“, pasirinkimas.

Draugai: www.farming-mod.com

Scroll to Top