Natūralios medienos parketlentės

Šiais laikais žmonės vis labiau vertina ekologiją, natūralumą, tad ir medienos gaminiai interjere bei eksterjere turi išties didelę paklausą. Medis nuo senų laikų asocijuojasi su gamta, tad namuose šis akcentas leidžia jaustis arčiau jos.
Natūralios medienos parketlentės – estetiškos, patvarios, atsparios pažeidimams, be to – jos namams suteikia jaukumo. Jas sumontuoti galima greitai ir paprastai. Kaimynai taip pat liks patenkinti, nes natūralios medienos parketlentės puikiai izoliuoja nuo garso – jūsų skambūs šūksniai neerzins piktų namo gyventojų (žinoma, viskas priklauso ir nuo šūksnių garsumo). Jei gyvenate nuosavame name – garso izoliacija taip pat pravers, ypač antrojo aukšto grindims.
Vokiškos Eurofloor Realwood parketlentės turi net 6 akrilinio lako sluoksnius su korundu (korundas parketlentes padaro tvirtesnes ir suteikia šiek tiek blizgesio). Taip pat šios grindys atsparios UV spinduliams ir yra labai patvarios. Šių parketlenčių sujungimo elementai taip pat yra labai tvirti (tvirtumas siekia net 600-700kg/m).
Dauguma žmonių, rinkdamiesi grindis, negal iapsispręsti, kas geriau: natūralaus medžio parketlentės ar laminuota grindų danga. Abi šios grindų dangos turi ir privalumų, ir trūkumų, tad prieš nusprendžiant reikia gerai apsvarstyti, ko reikia būtent Jums.
Renkantis parketlentes, reiktų atsižvelgti į jų dydį, storį, klojimo būdą. Laminatas šiek tiek praktiškesnis, tačiau ant parketlenčių daug maloniau stovėti.

Scroll to Top