Lempos augalams

Kokias elektros lemputes pirkti?

Kaitrinės lemputės žmonėms tarnauja jau daugiau nei 130 metų, tačiau jų era po truputį baigiasi, o gal tikslingiau sakyti, kad jau visai pasibaigė? Galingesnės nei 75 W lemputės iš prekybos išimtos jau nuo 2009-ųjų metų. Į jų vieta stojo halogeninės lempos, šviesos diodai (LED) ir energiją taupančios lemputės. Taip kad pasirinkimas išties platus. O kurį variantą geriausia rinktis?

Dėl energiją taupančių lempučių lig šiol vyksta diskusijos, nes vietoje šviesą skleidžiančio siūlelio šią funkciją atlieką argono ir gyvsidabrio garai, esantys spiralės formos vamzdelyje. Dėl šios priežasties kai kurie žmonės nerimauja, kad tokios lemputės gali sukelti žalą žmogaus organizmui. Specialistai tikina, kad kenksminga gali būti sudužusi energiją taupanti lemputė, todėl rekomenduojama saugoti tokias elektros lemputes ir perdegus atiduoti ją perdirbti. Ir vis tik, jei nenorite rizikuoti savo ar savo artimųjų sveikata, geriau rinkitės LED elektros lemputes.

LED elektros lemputė tai šviesos diodas, elektros energiją paverčiantis šviesos srautu. Iš esmės šviesos diodo veikimo procesas yra analogiškas paprastai kaitrinei lemputei, tačiau tokios lemputės taupo mūsų pinigus, sveikatą, nekenkia akims, o jei pageidaujate, šviesą galimą ir prislopinti.
LED lemputės yra taupios, tad tikrai sutaupys Jums daug pinigų, kodėl? Diodinė lemputė gali šviesti net iki 50 000 valandų, o kaitinamoji tik 1200. Tad skaičiuokite, kiek kaitinamųjų lempučių Jums reikės pakeisti per tą laiką, kol perdegs viena LED lempute. Būtent, apie 42 kartus.

Nors daugeliui LED lemputės asocijuojasi su šalta ir akis spiginančia šviesa, derėtų priminti, jog visos, net lempučių gamybos technologijos juda į priekį. Kaip tik todėl galite įsigyti romantišką šviesą skleidžiančias LED lemputes. Lemputes rinkitės pagal tai, kokiam šviestuvui jos bus skirtos. Jeigu jums reikalingo lempos augalams, turėkite omenyje, kad jos skirsis nuo įprastų LED lempučių. Lempos augalams skirtos augalų šildymui – skiriasi jų bendras pritaikymas. Tačiau, jeigu jūs planuojate lemputes dėti į įprastus lauko šviestuvus, tai tikrai nereikia ypatingo išmanymo ar jų parinkimo.

Scroll to Top