Laboratoriniai baldai, jų specifinės savybės

Akmens amžiuje žmonės gyveno be baldų ir jiems taip buvo patogu. Bėgant laikui, vystantis civilizacijoms, poreikiai augo ir taip atsirado atitinkama pasiūla. Viduramžiais valdovai miegojo lovose, kurias dengė nuo lubų ar specialiai pritvirtintų sijų kabančios užuolaidos, tai jau buvo prabangos ženklas. O tuo tarpu viduramžiais gyvenę tarnai įprastai miegojo ant menės grindų. Valdovai sėdėdavo ant išskirtinai puošnių sostų, turtingieji ir kilmingieji miestelėnai sėdėdavo ant praktiškų didelių medinių skrynių, kuriose ir daiktus laikydavo, o neturtingi miestelėnai ar tarnai sėdėjo ant paprastų kėdžių, kibirų ar dar kokių rakandų. Dabar turime galimybę rinktis ne tik iš funkcionalių, bet ir iš prabangos baldų. Sparčiai besivystant aukštųjų technologijų pramonei, atsirado ir specialiai sukurtų laboratorinių baldų poreikis.

Traukos spintos – be jų neišsiverčia nė viena chemijos laboratorija. Dažniausiai šios spintos gaminamos iš metalo, o stalo paviršių galima pasirinkti iš keramikos, granito, nerūdijančio plieno, epoksidinės, fenolinės ar poliesterio dervos. Šios spintos paskirtis – apsaugoti darbuotoją nuo nelaimingų atsitikimų ar traumų dėl reakcijų metu susidarančių kenksmingų dujų ir garų. Visos reakcijos galinčios kelti grėsmę yra atliekamos traukos spintoje. Traukos spintose yra integruojamos: kriauklės su vandens čiaupais, elektros kištukiniai lizdai, dujų detektoriai, ventiliatoriai, oro srauto matuokliai, apšvietimo sistemos, spintelės ir kitos papildomos klientų pageidaujamos parinktys.

Laboratoriniai stalai išsiskiria tuo, kad gaminami pagal specialius užsakymus ir gali būti komplektuojami su elektros kištukiniais lizdais, kriauklėmis, vandens maišytuvais, spintelėmis ar lentynomis. Taip pat, dar vienas specifinis laboratorinis baldas – antivibracinis stalas svarstyklėms. Antivibracinio stalo paskirtis – sugerti įvairias vibracijas, kad matavimai ir svėrimai būtų atlikti kuo tiksliau. Vibracijas neutralizuoja didelio svorio balastas.

Nuo laboratorinių kėdžių iki specialių laboratorinių stalų ir spintų, baldų gamintojai stengiasi patenkinti klientų poreikius.

Scroll to Top