Medžio plaušo plokštės – MPP

Pasibaigus statybų procesui prasideda vidaus apdailos darbai. Samdomi interjero dizaineriai, kurie stengiasi, kad interjeras būtų ne tik estetiškai patrauklus ir artimas užsakovo poreikiams, bet ir funkcionalus. Dažnai pasitaiko, kad žmonės vaizduotėje susikuria svajonių interjero vaizdinį, kuris būna sunkiai įgyvendinamas. Tuomet interjero dizaineriai turi kantriai paaiškinti klientams, kad interjeras nėra vien tik gražus vaizdas, interjeras turi griežtas taisykles, standartus ir matmenis, kurie pasitarnauja kuriant funkcionalumą. MPP – medžio plaušo dailylentės yra vienos iš tų apdailos medžiagų, kurių paskirtis labiau puošti aplinką nei atlikti kažkokią funkciją, tačiau nepaisant to, kad MPP yra apdailos medžiagos, jų charakteristika vis vien turi praktiškų ir funkcionalių savybių.

Visos keturios, medžio plaušo plokštės, kraštinės gali jungtis viena su kita ir turi Fit-fix užraktą, dėl to jos lengvai, patogiai ir tvirtai montuojamos tiek ant sienų tiek ir ant lubų. MPP taip pat gali būti montuojamos ir vonios kambaryje ar kitur, kur yra padidėjęs drėgmės kiekis. Nors anksčiau vonioje buvo klijuojamos tik plytelės, nes jos atspariausios drėgmei, tačiau dabar erdviose voniose taip pat montuojamos ir medžio plaušo plokštės, nes jos pakankamai atsparios drėgmei. Jeigu yra poreikis vonioje montuoti MPP, norint pasiekti geriausią rezultatą, optimaliausia yra derinti plyteles ir parketlentes, kad tam tikros vietos garantuotai būtų apsaugotos nuo drėgmės, o apdaila būtų unikali, tokia kokios pageidauja klientas. MPP pasižymi tvirtumu dėl to prie sieninių MPP galima kabinti paveikslus ar nuotraukas, o lubų medžio plaušo plokštėse – montuoti apšvietimą. Kai kurios įmonės siūlo ir ekologiškų medžio plaušo plokščių asortimentą, kuriame net išrankiausias klientas rastų artimą atspalvį ar raštą. Medžio plaušo plokštė taip pat gali turėti garso slopinimo ir termoizoliacinių savybių, be to, tokias plokštes lengva prižiūrėti ir valyti.

Medžio plaušo plokštės (MPP) gali padėti namuose sukurti madingą, modernų, unikalų ir jaukų dekorą, kuris ne tik atrodo estetiškai, bet ir turi funkcionalių bei praktiškų savybių. Šios apdailos medžiagos naudojamos ne tik namuose, bet ir biuruose ar kitose komercinėse patalpose.

Scroll to Top