žolės pjovimas

Žolės pjovimas

Kiekvienas iš mūsų nori gražiai gyventi, todėl rūpinasi savo gyvenamąja vieta: atlieka remonto darbus, samdo interjero ir eksterjero dizainerius bei sodininkauja. Sodininkavimas nėra vien tik daržovių ir prieskoninių žolelių auginimas. Sodininkystės darbai gali papuošti jūsų aplinką. Juk daug maloniau vasarą išeiti į savo kiemą, kuriame žydi gėlės ir žaliuoja krūmai. Ir tas geras jausmas kai gali atsigulti ant prižiūrėtos, tankios, žalios vejos. Vieni žmonės turi aistros ir pakankamai talento sodininkystei, na o kiti vis mėgina apželdinti veją, tačiau jiems nepavyksta, nors atrodo, jog viską daro pagal instrukcijas.

žolės pjovimas

Taigi, kai suprantame, kad mums reikalingi šios srities specialistai, belieka laukti kol veja sužaliuoja. Įrengta veja džiugina ir akis ir širdį, ne tik savininkų, bet ir kaimynų bei atsitiktinių praeivių. Ar kada pagavote save besižavinčius pakelės namų eksterjeru ir apželdinimu?

žolės pjovimas

Išduosime jums vieną paslaptį -vejos grožis turi būti puoselėjamas. Po vejos įrengimo ir apželdinimo darbų seka kitas žingsnis – priežiūra. Jei norime, kad aplinka džiugintų akį, ją reikia nuolat prižiūrėti. Į aplinkos priežiūrą įeina tokie darbai kaip žolės pjovimas, tręšimas, piktžolių naikinimas, aeravimas (vejos vėdinimas, kuris padeda pašalinti įsiveisusias nepageidaujamas samanas ir senų žolių šaknis) bei skarafikavimas. Skarafikavimo darbų metu dirvožemyje padaromos ertmės ir supjaustomi kupstai, tai suteikia vejai deguonies ir skatina kokybišką augimą. Žolės pjovimas gali būti lyginamas su plaukų kirpimu. Tik žolė atauga kur kas greičiau. Žolės pjovimas – nuolat kartojamas procesas, kuris neleidžia žolei išretėti ir suteikia atsparumo išmindymams. Dažnas žolės pjovimas veikia kaip piktžolių prevencija.

žolės pjovimas

Jeigu jau įsirengėte veją ir apželdinote savo sklypą, tačiau jis atrodo ne taip kaip pavyzdinių kiemų nuotraukos internete, vadinasi kažką darote ne taip. Ir dažniausiai atsakymas – žolės pjovimas. Žolę reikia pjauti intensyviai, tinkamu aukščiu ir naudojant kokybišką tinkamą techniką.

Scroll to Top