vidaus durys

VIDAUS DURYS – dizainas ir stilius

Vidaus durys bute atlieka kelis svarbius vaidmenis: izoliuoja garsus ir virtuvės kvapus, suteikia privatumo bei, atskirdamos kambarius, leidžia bute sukurti skirtingų dizainų erdves. Yra žmonių, kurie mėgsta dideles erdves ir vidaus durys juos tarsi įkalina ar įspraudžia į rėmus, todėl kai kurie žmonės kartais net renkasi gyventi be durų. Štai keletas pavyzdžių vienoje vietoje.

Kambarys be durų: suteikia didesnės erdvės pojūtį, tačiau mažiau privatumo. Tokį variantą dažniausiai renkasi šeimos, ir durų atsisako tarp virtuvės ir svetainės.

kambarys be durų

Vienvėrės vidaus durys: ypač populiarus variantas, nes vienvėrės vidaus durys yra patogios mažuose butuose, kur yra mažiau galimybių pasireikšti dizainerio vaizduotei. Tačiau tokios durys toli gražu nėra nuobodžios. Jos taip pat gali būti stiklinės ar su stiklinėmis, dekoratyviomis dalimis, skaidraus arba matinio stiklo.

vienvėrės vidaus durys

vidaus durys stiklines ir su stiklu

Dvivėrės vidaus durys: tinkamas dideliems butams ar nuosaviems namams. Kad ir kokios jos bebūtų, dvivėrės vidaus durys – tai gan prabangus variantas, kuris gyvenamajai patalpai suteikia prašmatnumo ir didingumo pojūtį. Būna ir pusiau dvivėrių durų, kurių antrasis lakštas yra siauresnis už pačias duris ir jis atsidaro tik esant reikalui: persikraustymui ar didesniam žmonių susibūrimui.

dvivėrės vidaus durys

dvivėrės durys

Trivėrės durys: šios vidaus durys ypatingai tinka ir gerai atrodo pirmajame nuosavo namo aukšte ir dažniausiai naudojamos tikrai didelėse erdvėse. Atvėrus trivėres duris pirmo aukšto kambarys tarsi netenka ketvirtosios sienos ir leidžia pasijausti kaip didelėje prabangioje terasoje.

trivėrės vidaus durys

Sulankstomos durys: gaminamos armonikos ar vėduoklės principu. Kuo siauresnės durų dalys tarp vyrių, tuo sulankstomos vidaus durys yra labiau tinkamos nedideliems butams. Aukščiau minėtos trivėrės durys taip yra sulankstomos, dėl standartinio pločio jos tinkamos didelėms erdvėms.

sulankstomos vidaus durys

sulankstomos vidaus durys 2

Stumdomos durys: užima mažiau erdvės nes jų nereikia atverti, tačiau tokioms durims reikalinga plati siena. Tokias duris renkasi estetikos gerbėjai, nes joms nereikia griozdiškų staktų.

stumdomos vidaus durys

Salūno stiliaus (Amerikos vakarų) vidaus durys: dar vadinamos besisupančiomis, kavinės arba šikšnosparnio durimis. Šios durys veikia spyruoklės principu ir varstosi į abi puses, o jų ilgis paprastai būna žmogui nuo kelių iki krūtinės.

saluno stiliaus vidaus durys

Durų būna įvairiausių, šiais laikais nesunku išsirinkti vidaus duris, kurio tiktų net prie įmantriausio interjero, tereikia pasidomėti apie galimybes ir priderinamumą prie jūsų patalpų.

Scroll to Top