kėlimo įranga

Reguliariai inspektuojama kėlimo įranga statybose

Statybų aikštelėje, efektyviam ir saugiam darbui užtikrinti reikalinga patikima ir be priekaištų veikianti kėlimo įranga. Tai gali būti vidiniai, išoriniai liftai ar keltuvai, daugiafunkciniai kranai ar lynais slankiojantys aukštalipių vežimėliai (swing stage). Ši profesionali kėlimo įranga privalo atitikti visus techninius bei saugumo reikalavimus ir veikti nepriekaištingai.

 

Kėlimo įranga statybų aikštelėje dažniausiai būna mobili, dažnai perkeliama iš vieno statybų objekto į kitą. Kėlimo įrangos sumontavimo ir išmontavimo darbus spaudžia įvairūs terminai, tad jie gali būti atliekami paskubomis. Už šios įrangos sumontavimą ir išmontavimą dažniausiai yra atsakinga kėlimo įrangą nuomojanti kompanija, tačiau daugeliu atveju, ją dar turi inspektuoti ir išduoti leidimą naudoti saugumą prižiūrinti firma, turinti atitinkančios kėlimo įrangos inspektavimo licenziją.

 

Kėlimo įranga statybų aikštelėje privalo atitikti visus saugumo standartus tiek dėl dažno jos naudojimo, tiek dėl tenkančių didelių krūvių. Tokios paskirties liftams užstrigus, statybų darbuotojams ne tik gali iškilti pavojus, bet ir prarandami finansiniai resursai sustojus darbams, kurie dažniausiai būna labai tiksliai suplanuoti. Paprastais žodžiais tariant, užstrigus liftui ar kranui gali susitoti viso daugiaaukščios statybų darbai, nes statryboms reikialingos medžiagos, paprasčiausiai bus nepakeliamos į viršų ir statybininkai neturės darbo.

 

Dirbantys kranuose, keltuvuose ir liftuose, bei lynais kilnojamų vežimėlių operatoriai turi būti išlaikę specialius kursus, instruktuoti ir apmokyti elgtis ekstremaliose situacijose. Kėlimo įrangai sugedus, darbuotojai privalo sustabdyti darbus ir iškviesti įrangą prižiūrinčios kompanijos specialistus.

Scroll to Top