Kaminų įdėklai

Pristatomi kaminai – kokie privalumai?

Pagal senas tradicijas kaminai skirstomi į mūrinius arba plytinius kaminus, kurių viduje pagal šiuolaikinius standartus yra nerūdijančio plieno įdėklas, modulinius kaminus su keramikiniu kamino įdėklu ir metalinius pristatomus kaminus, kurie montuojami pastato išorėje. Pastarieji Lietuvoje pradėti montuoti palyginti neseniai, todėl kartais juntamas informacijos stygius bei pamirštami esminiai privalumai darantys pristatomus kaminus itin patraukliais. Todėl šiandien būtent tai ir aptarsime – pristatomų kaminų privalumus.

Pristatomi kaminai yra dvisieniai, gaminami iš nerūdijančio plieno ir montuojami pastato išorėje, gali būti bet kokio ilgio. Dažniausiai pristatomi kaminai pasirenkami pramoninės arba komercinės paskirties pastatuose, kuriems reikalingas aukštas kaminas arba daug kaminų. Rečiau, tačiau tokie kaminai taip pat pasirenkami ir individualiems namams. Jei planuojama įsirengti papildomą katilą, krosnį ar židinį name, o kaminas jau yra užpildytas įdėklais ir negalima prijungti dar vieno kamino – pristatomas kaminas yra vienintelė išeitis arba efektyviausia bei paprasčiausia išeitis, kuriai reikia mažiausiai rekonstrukcinių darbų, todėl ir darbų kaina mažesnė.

Montuojant pristatomus nerūdijančio plieno kaminus, nereikia specialaus pagrindo, pamato, todėl kaminas gali būti sumontuotas tiek prie medinės, tiek prie mūrinės sienos ar nerūdijančio plieno angaro. Tinka įvairios paskirties pastatams, nesvarbu ar lubos yra aukštos ar žemos, kaminą montuoti galima nuo bet kurio aukšto. Tinka tiek natūralios traukos, tiek priverstinės traukos sąlygomis. Tai leidžia optimizuoti darbus ir kainą: sutrumpėjai montavimo trukmė ir darbų apimtis gerokai sumažėja, jų kaina gerokai mažesnė nei mūrinio kamino su metaliniu įdėklu.

Pristatomi kaminai sudaryti iš dviejų dalių, dviejų skirtingo skersmens vamzdžių – vidinio ir išorinio. Tarp šių vamzdžių esantis tarpas yra užpildytas šiluminės izoliacijos sluoksniu, kuris sulaiko šilumą ir neleidžia taip greitai atvėsti dūmtraukiui ir dėl to susidaryti kondensatui. Izoliacinis sluoksnis gali būti skirtingas priklausomai nuo kamino parametrų.

Žinoma, reikėtų paminėti ir pristatomų kaminų trūkumus. Vienas pagrindinių, kuris atbaido individualių namų statytojus – yra tai, kad kaminas aiškiai matomas pastato išorėje. Visgi, renkantis premium nerūdijančio plieno pagamintus pristatomus kaminus, galima rinktis jų spalvą ir lengvai suderinti su fasado spalva, su lietvamzdžiais ar stogo danga. Parinkus tinkamą spalvą, apdirbus kaminą, šis tikrai negadins eksterjero.

Scroll to Top