klinkerines plyteles

Originali pastatų apdaila

Statant naują, renovuojant seną ar tiesiog sumanius suteikti pastatui išskirtinumo rekomenduojama rinktis patvarias ir originalumo suteikiančias keramikines (klinkerines) plyteles. Klinkerinės plytelės klijuojamos ant namų fasado nesunkiai ir ypatingai greitai suteiks naują išvaizdą, o svarbiausia, apsaugos nuo tokių atmosferos ar aplinkos svyravimų kaip lietus, šaltis, purvas ir pan.

Kodėl klinkerinės plytelės yra puikus pasirengimas pastatų fasadui dengti?

1. Klinkerio plytos vaizdas už kur kas mažesnę kainą: klinkerinės plytelės tai profesionali tikros klinkerio plytos imitacija. Iš pirmo žvilgsnio nė kiek nuo plytos nesiskirianti keramikinė plytelė turi tokias pat savybes kaip ir jos pirmtakas – plyta, tačiau dėl savo plonumo yra kur kas pigesnė.

2. Skirtos dengti įvairius paviršius: nuo privačių namų iki daugiabučių ar dar didesnių pramoninės paskirties objektų – ant visų pastatų fasadų galima klijuoti klinkerines plyteles. Jų pagalba sukuriamas išskirtinis sienų vaizdas. Taip pat, esant poreikiui, klinkerinėmis plytelėmis galima dengti ne tik visą sieną, o net ir dalį pastato bei kurti originalius ornamentus. Šiandien tokios plytelės vis dažniau naudojamos vidaus apdailai: klijuojamos prie kolonų, židinių, arkų ir pan. Tokį dizainą dažnai pasirenka kavinės bei restoranai.

3. Tobulas atsparumas atmosferos poveikiams: klinkeris, gaminamas iš molio, visų pirma yra kaitinamas aukšto degimo krosnyse, kas šiai medžiagai suteikia ypatingą patvarumą.

4. Minimali priežiūra: klinkerinės plytelės nereikalauja jokio išskirtinio valymo. Aptiškus purvui ar kitoms medžiagoms, šių plytelių nebūtina plauti, nes veikiant šalčiui, aplijus jas, nešvarumai savaime pasišalina nuo paviršiaus.

4. Standartiniai išmatavimai. Įprastinių plytelių aukštis apie 6-7 cm, o plotis 10-11-12 cm. Tokie dydžiai leidžia pasirinkti plyteles ir jas tarpusavyje komponuoti bei derinti, nebijant, jog labai skirsis matmenys ar teks daug pjauti.

Daugiau informacijos apie klinkerines plyteles: agmeka.lt

Scroll to Top