vartai

Kaip pasirinkti vartus?

Vartai reikalingi tiek privatiems kiemams, garažams, tiek ir pramoniniams objektams. Šiuolaikiniai vartai būna labai įvairūs savo funkcionalumu ir pritaikomi prie skirtingų teritorijų dydžio.

Vartai gali skirtis savo kaina, tačiau bet kuriuo atveju jie turi būti patikimi, nes ne tik puošia aplinką, bet ir saugo turtą namuose bei garaže. Be to, patvarūs, patikimų gamintojų vartai sutaupo pinigų ateityje: juk dažnas yra susidūręs su situacija, kai „pigiausiai“ vartus sumontavusi įmonė vos po poros savaičių jau turi būti kviečiama jų taisyti. Tuo tarpu geri vartai tarnauja ilgai, jų nereikia nuolat remontuoti, keisti mechanizmų.

Kiemo vartai gali būti stumdomi, atveriami, automatiniai. Taip pat tai gali būti daugiau dekoratyviniai kiemo varteliai, priderinami prie turimos tvoros. Garažo vartai gali būti pakeliami, automatiniai, užkardiniai. Taip pat būna pramoniniai vartai, skirti pramoniniams objektams.

Stumdomi vartai yra patogūs tiems, kurie turi taupyti erdvę – jie tinka ten, kur teritorijos erdvė neleidžia jų atverti ar kelti į vidų ar išorę. Tuo tarpu atveriami tinka erdvesnėms teritorijoms, jie gali būti vienvėriai arba dvivėriai. Automatiniai vartai, kokie gali būti ir stumdomi, ir atveriami, ypač patinka nenorintiems vartų atvėrimo atlikti patiems – jie gali būti atidaromi sėdint automobilyje ar iš didesnio nuotolio.

Vartai būna klasikinio dizaino ir modernūs, gaminami sekant Europos ir viso pasaulio rinkos tendencijas, dizaino madas ir technologines inovacijas. Geriausia, kai jie yra derinami prie bendro teritorijos dizaino, namo eksterjero – tuomet jie bus ne tik funkcionalūs, bet ir malonūs akiai bei papildantys aplinkos įvaizdį.

Scroll to Top