dujiniai generatoriai

Dujiniai generatoriai – taupanti alternatyva

Norint įsirengti elektrinę, kuri būtų ekonomiškai efektyvi, dujiniai generatoriai yra bene optimaliausias sprendimas.

Šiuolaikinėmis technologijomis gaminami dujiniai generatoriai yra pritaikyti gamtinėms dujoms, biodujoms, sąvartynų, suskystintoms ir kitų rūšių specialiosioms dujoms, kurių sudėtyje minimalus metano kiekis yra daugiau nei 50 proc. Tokie generatoriai yra itin efektyvūs – efektyvumas siekia apie 90 proc., jie suprojektuoti didžiausiam elektriniam ir šiluminiam naudingumui, kartu užtikrinant mažas įrengimo bei aptarnavimo sąnaudas.

Dujiniai generatoriai yra dažnai naudojami biodujų jėgainėse, mažose kogeneracinėse elektrinėse, termofikacinėse elektrinėse, biodujų įrenginiuose ir įvairiomis kitomis paskirtimis. Taip pat juos renkasi tie, kurie savo atliekamų darbų vietoje neturi vietinio elektros tiekimo arba esama elektros energijos kokybė netenkina. Dujinius generatorius taip pat galima naudoti ir kaip papildomą, atsarginį elektros energijos generavimo šaltinį.

Dujiniai generatoriai Lietuvoje vis dar laikomi tam tikra naujove, tačiau neabejotinai vis labiau populiarės, nes jais gaminamos elektros savikaina yra mažesnė, nei gaminamos naudojant benzininius arba dyzelinius elektros generatorius. Taip pat jie yra laikomi draugiškesniais aplinkai, nes išskiria mažai teršalų.

Žinomų gamintojų generatoriai yra patikimi, ilgaamžiai ir efektyvūs. Renkantis generatorių, labai svarbu pirmiausia įvertinti savo veiklos apimtis ir gaminamos energijos poreikį. Geriausia, kai energijos audito ir konsultavimo paslaugų yra kreipiamasi į specialistus – tai padeda išvengti klaidų, susijusių su planavimu, projekto rengimu, technologijos ir energijos poreikio įvertinimu, kurį atlikti neturint labai specifinių žinių yra beveik neįmanoma.

Scroll to Top