sodo tvarkymas

Apie sodo tvarkymą

Sodai, darželiai, gėlynai ir pievelės, aktualu kiekvienam estetui. Žmonės šiais laikais yra išsiilgę gamtos grožio todėl rūpinasi ne tik namų interjeru, bet ir eksterjeru. Gera tiems, kurie turi sodus arba plotus prie nuosavų namų. Vis dažniau ir daugiabučių gyventojai po langais susikuria bent mažytę gamtos grožio oazę. Taigi, darželio ar sodo priežiūra ne tik patenkina estetikos eksterjere poreikius, bet ir apskritai yra raminantis užsiėmimas bei maloni veikla. Štai keli patarimai tiems, kurie prižiūri savo sodą ar darželį.

sodo tvarkymas

Priemonės ir jų kokybė
Visuomet visi siekia įsigyti kokybiškus dalykus už kuo optimalesnę kainą, deja tai įmanoma ne visada. Mes patariame netaupyti tokiems dalykams kaip sodo įrankiai, juk jie perkami ne vienam kartui, o kokybiški sodo įrankiai gali tarnauti ir kelis dešimtmečius. Įsitikinkite, kad įrankių galvutės yra deramai pritvirtintos prie įrankio koto.
Kokybė svarbi ne tik renkantis įrankius, bet ir perkant trąšas, sėklas ir kitas priemones. Kartais taupesni susivilioja patrauklia kaina ir pasirenka pigesnius produktus, kurių kokybė yra abejotina. Ne visada kaina yra indikatorius kokybei, tačiau pasitaiko, kad „bėgant nuo vilko — užšokama ant meškos“ ir tenka antrą kartą pirkti kiek geresnės kokybės prekes. Tokiu atveju ne tik, kad nesutaupome, bet dažnai ir išleidžiame daugiau pinigų.

Kūrybingumas
Tvarkydami sodą leiskite pasireikšti Jūsų fantazijai. Nors patys augalai yra dekoracija, o ypač žydintys, tačiau dažnai augalų grožį galima papildyti kitais gamtos ištekliais arba pirktiniais atributais. Štai kelios idėjos ką galite naudoti sodo puošmenai:

  • akmenys;
  • medžio žievė;
  • šakelės;
  • žibintai;
  • pakabinami vazonai (kurie leis žydinčių gėlių grožį paskirstyti erdvėje);
  • vijokliai (nors vijoklis yra piktžolė, tačiau dekoravimui jie puikiai tinka) ir kt.

Štai, turite kokybiškas priemones sodo tvarkymui, išlaisvinote savo vaizduotę, surinkote priemones ir keliaujate į sodą. Tik dar vienas patarimas, nepamirškite, kad tvarkant ar dekoruojant sodą, nederėtų persistengti, juk pačios gamtos dovanos yra puiki puošmena, kurią galime paįvairinti ir paformuoti kitomis, bet kokiomis mums į galvą šovusiomis, priemonėmis.

Scroll to Top