aplinkos tvarkymo darbai

Aplinkos tvarkymo darbai

Gerai prižiūrimas ir estetiškas kiemas yra didelis privataus namo savininko pasididžiavimas. Todėl tiek daug žmonių skiria didelę savo laiko dalį būtent aplinkos tvarkymui. Dažnai planuojasi savo laisvalaikį ir savaitgalius galvodami ką jie galės sodint, persodint, sutvarkyti, išravėti ir tiesiog vizualiai pagražinti. Tiems kas dar neturėjo galimybės tvarkyti lauko gėles, medžius, veją ir tiesiog visą aplinką, turėtų kilti daug klausimų apie aplinkos tvarkymo darbus. Tačiau viskas priklauso nuo to į ką labiausiai orientuojatės. Ar tai būtų tobula žalia veja, neturinti nė vieno pienės žiedo, ar tai vaismedžiai, kasmet atnešantys nuostabų derlių, ar gėlynas, kuris niekada nenustoja žydėti. Tad kokie pagrinde laukia aplinkos tvarkymo darbai turint savo kiemą?

Asmeninis kiemas visada atrodys gražiai jei turės vešlią žaliuojančią veją. Ši stebėtinai yra vienas reikliausių ir gražiausių kiemo taškų. Dauguma žmonių renkasi veją, kurioje būtų maišomas nedidelis kiekis ir dobilų, kadangi jei norite, kad pas jus augtų tik pati žolė, šią bus labai sunku kokybiškai prižiūrėt, ji paprastai dažniau turi būti iš naujo sėjama, reikia didelio kiekio vandens ir gali lengvai “iškepti” saulėje. O štai dobilai nėra tokie reiklūs, juos galima kur kas rečiau iš naujo sėti, laistyti galima irgi šiek tiek mažiau (nors prie didelio karščio verčiau nepagailėti vandens). Tačiau dobilai su savimi taip pat turi žiedus, kuriuos labai mėgsta bitės, kadangi šie pilni nektaro. Tad tiems, kurie yra jautrūs įgėlimams, arba po Jūsų pievutę lakstys mažamečiai, verčiau tada skirti daugiau laiko, darbo ir pinigų, kad galėtumėte pasisėti pievą be jokių žiedų. Taip pat būtina tik atsiradus pienėms, kuo greičiau šias naikinti iškart su šaknimis ir nelaukti kol šios ims sėti sėklas pačios.

Taip pat svarbu žinoti apie aplinkos tvarkymo darbus, kad šie dažnai yra sezoniniai. Pavyzdžiui jei norite turėti obelaičių savo kieme, reikia būtinai pasidomėti jų rūšimis, kada šios mezga žiedus, kiek auga, kada prisirpsta vaisiai ir ką reikia padaryti, kad išsaugoti patį medį ir derlių. Svarbiausia (o ypač jaunuose medeliuose) šiuos dar tik atšilus padengti specialia chemine medžiaga, atbaidančia graužikus, arba tam skirtu plastiku. Tik atgijus gamtai visi miško gyventojai ima ieškoti maisto ir jie tikrai mėgsta jaunų medelių kamienus.

Scroll to Top