aplinkos tvarkymo idejos

Aplinkos tvarkymo idėjos

Štai Jūs pagaliau nusipirkote taip išsvajotą savo namą. O galbūt pasistatėte. Tačiau pagaliau pavyko pabėgti nuo miesto šurmulio ir galima pradėti mėgautis, ramybe, laisve ir gamta. Taip pat Jūsų lauks ir didelis kiekis naujų darbų, su kuriais galbūt dar neteko susidurti, tačiau Jūs jau nekantraujate pradėti. Vienas jų – kiemo aplinkos planavimas. Tad iš kur galima sužinoti apie aplinkos tvarkymo idėjas, ir į ką reikėtų koncentruotis kuriant savo paties kiemą?

aplinkos tvarkymo idejos

Dažniausiai kiemas susideda iš trijų dalių, kurios pagauna mūsų žvilgsnį. Pirmas tai yra veja. Tačiau čia neturėtų kilti didelių neaiškumų ir nesklandumų, kadangi veja yra paprastai tik kelių rūšių, o kuri Jums tinkamiausia, galite nuspręsti patys vertindami savo finansinę padėti ir poreikius.aplinkos tvarkymo idejos

Štai, kas tikrai reikalauja daug žinių ir idėjų – tai būtų gėlės ir gėlynai. Jeigu apie gėles išmanote labai mažai, verčiau tada pradėkite sodinti šias pavieniui ir stebėti kaip jos auga, ko reikalauja ir kiek laiko skirti joms galite. Kad sukurtumėte gražų gėlyną prireiks nemažai laiko. Taip yra todėl, kad dažnai gėlynas nėra iškart užsodinamas. Stengiamasi parinkti gėles, kurios neauga iškart visos vienu metu. Vienos nužydi pavasarį, o kitos prabunda tik rudenį. Tad jei jau domitės apie aplinkos tvarkymo idėjas, daugiausia praleiskite laiko prie gėlių ir gėlynų, kadangi šie turi ne tik kokybiškai užaugti, bet taip pat tarpusavyje ir derėti.

O štai trečia dalis, kuri sudaro jūsų aplinką – krūmai ir medžiai. Medžius taip pat rinkitės pagal poreikius, kaip ir veją. Taip pat ir derinkite su Jūsų kieme esančia žeme, nes šios gali būti skirtingos sudėties ir skirtingose žemėse augalai taip pat auga skirtingai. O medžių būna pačių įvairiausių: lapuočių, tiek aukštų tiek žemų, taip pat nuostabių vaismedžių, kurie neša ne tik grožį, bet ir sezoninius vaisius. Krūmus dažnai žmonės perka naudodami juos vietoj tvoros arba derindami šalia jos.

aplinkos tvarkymo idejos

Scroll to Top