statybų vadovas

Geras statybų vadovas – pusė sėkmės

Statybų vadovas atsakingas už daugelį procesų, darbų kokybę, jų vykdymo terminus ir daugybę kitų dalykų, tad gero vadovo paieškos yra vienas svarbiausių sėkmės garantų.

Darbų vadovas turi ne tik gebėti prisiimti atsakomybę, bet ir mokėti teisingai paskirstyti kuo daugiau darbų ir atsakomybių žemesnėms grandims. Tad bendrai turi būti atsižvelgta į kelis svarbiausius kriterijus, kad  gero vadovo paieškos ( https://www.indigroup.lt/paslaugos/vadovu-paieska-ir-atranka)  būtų sėkmingos:

  • Įvertinkite savo biudžetą. Rimto statybų vadovo uždarbis gali sudaryti 5-10 proc. viso projekto apimties, o dideliuose projektuose tai bus ir dideli pinigai. Ieškojimas kuo pigesnio varianto gali kainuoti labai brangiai – gali atsirasti įvairiausių problemų, kaip laiku neužbaigti darbai, vėlavimai, delspinigiai, darbų atsisakymai ir panašiai.
  • Įvertinkite potencialių darbų vadovų patirtį, rekomendacijas, darbų įvykdymo terminus, sertifikatus, veiklos leidimus, ypač jeigu jūsų projektas apima aukštesnės ar aukštos rizikos darbus. Darbų vadovas turi gebėti vesti saugos apmokymus ir darbininkams.
  • Nespręskite dėl gero vadovo vienas – pasitelkite paieškos procese visą komandą. Savo darbų specifiką geriausiai išmanantys darbuotojai gali padėti atskleisti apie potencialų darbų vadovą daug reikalingų dalykų.
  • Sutartis dėl darbų turi ruošti tik kvalifikuoti teisininkai, visus dokumentus – specialistai. Jeigu dokumentus ruoš statybų vadovas, jis turi turėti atitinkamas kvalifikacijas.
  • Galiausiai, darbų vadovas turi prisiimti visą darbų inspektavimo atsakomybę, išskyrus šiuos atvejus: jeigu darbų atlikėjai ar įrangos tiekėjai patys garantuoja kvalifikuotą patikrą; jeigu jums prieinamos viešosios, valstybinės inspektavimo paslaugos; jeigu esate užsakę inspektavimo paslaugas iš trečiosios šalies.
Scroll to Top