sienų dažymas

Dažymas ir dekoravimas – tai kas svarbu kuriant namų interjerą

Namai – tai poilsio ir jaukaus laisvalaikio praleidimo oazė. Būtent todėl namų interjeras yra labai svarbus faktorius, kuris padeda namuose atsipalaiduoti ir pailsėti. Kurti ir formuoti namų interjerą nėra lengva užduotis, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Interjero dizaineriai teigia, kad kuriant namų vidaus detales būtina viską atlikti neskubant, žingsnis po žingsnio. Svarbu nepamiršti, kad reikia derinti kiekvieną detalę prie to, ką jau sukūrėme. Tad kyla klausimas – „Nuo ko pradėti?“. Specialistai teigia, kad sienų dažymas ir dekoravimas – tai pirmasis Jūsų interjero formavimo etapas.
Sienų dažymas ir dekoravimas gali būti labai įvairus. Sena išmintis „kiek žmonių – tiek nuomonių“, gali būti perfrazuota į „kiek žmonių, tiek dažymo ir dekoravimo variantų“. Tai visiška tiesa. Kiekvieno skonis skirtingas, nes kiekvienas iš mūsų yra kitoks. Išskirtinis skonis, išskirtinis požiūris ir išskirtiniai pomėgiai gali atsispindėti ant Jūsų namų sienų.

sienų dekoravimasPirmiausia reiktų pasirinkti sienų dažymo ir dekoravimo spalvą. Specialistai pataria, kad ją reiktų rinktis pagal kambario paskirtį. Pavyzdžiui: jei tai miegui skirta patalpa, tuomet joje vertėtų rinktis ramesnes, atpalaiduojančias spalvas, kurios nekeltų streso ir leistų ramiai pailsėti po dienos darbų. Tai galėtų būti raminančios pastelinės spalvos: kreminė, levandų violetinė, lengvai rožinė ir kitos, kurios nėra „nerėkia“ ir padeda atsipalaiduoti. Jei sienų dažymas ir dekoravimas atliekamas virtuvėje, tuomet galite rinktis ryškesnes spalvas, kurios pakeltų nuotaiką gaminant bei valgant. Jei tai vaikų kambarys, tuomet derėtų pasirinkti žaismingesnes ir ryškesnes spalvas. Šiuo atveju patariama pasitarti su vaiku, kuris padės Jums nuspręsti, kokios sienos turėtų būti jo kambaryje.

sienų dažymas ir dekoravimasKitas dažymo ir dekoravimo darbų etapas – ornamentų bei dekoravimo parinkimas. Tai gali būti taisyklingos geometrinės figūros, įvairūs veidrodinio efekto piešiniai ar net chaotiškos „teplionės“. Apie tai galite pasitarti su savo dažytojų, nes jis Jums gali pasiūlyti galybę dekoro variantų, iš kurių išsirinktumėte tą, kuris Jums patinka labiausiai. O gal ant vienos sienos išbandysite kelis dekoravimo variantus. Tai priklauso nuo Jūsų fantazijos ir norų.
Sienų dažymas ir dekoravimas nėra lengvas darbas, todėl jį būtina patikėti specialistams. Jie visada patars bei padės nuspręsti, kokį variantą pasirinkti. Jie padės pasirinkti tokį variantą, kuris leis atsipalaiduoti ir mėgautis namais bei artimaisiais po sunkių dienos darbų. Ko gi daugiau ir reikia?

Scroll to Top