sienų dekoras

Sienų dekoras ir tai, ką verta žinoti apie jį

Namų interjeras – labai svarbus parametras kuriant savo poilsio ir jaukaus laisvalaikio praleidimo oazę sau bei savo šeimai. Pradedant derinti visas namų vidaus detales ateina suvokimas, kad įrengti tobulą namų interjerą nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Specialistai pataria, kad viską reikia daryti žingsnis po žingsnio, kantriai derinant kiekvieną detalę. Jie taip pat pataria, kad sienų dekoras turėtų būti pirmasis interjero kūrybos etapas.
Sienų dekoras gali būti labai įvairus. Tai priklauso nuo to, ką žmogus mėgsta, kam jaučia potrauki bei kam teikia pirmenybę. Visa tai gali atsispindėti ant sienų.

sienų dekoras
Pirmiausia reiktų pasirinkti spalvą. Ne būtina visų keturių kambario sienų spalvos turi būti identiškos. Vis labiau populiarėja skirtingos spalvos kambaryje. Sienų dekoro spalvas reiktų rinktis pagal kambario paskirtį. Jei tai miegamasis, tuomet jame reiktų ramesnių, atpalaiduojančių spalvų, kurios nekeltų streso ir leistų ramiai pailsėti po dienos darbų. Tai galėtų būti pastelinės spalvos, kurios nėra iššaukiančios ir pasižymi raminančiu poveikiu. Jei sienų dekoras atliekamas virtuvėje, tuomet spalvos gali būti kiek ryškesnės ir nuotaikingesnės. Jei tai vaikų kambarys, tuomet galima parinkti spalvas pagal vaikų lytį.
Išsirinkus spalvą reiktų nuspręsti, kokių ornamentų norėtumėte. Tai gali būti įvairios simetriškos figūros at atsikartojantys identiški vaizdai. Be abejo galima pasirinkti ir chaotišką, netvarkingą figūrų ar paprastos „teplionės“ variantą, kuris atrodo gyvybingai. Galima sugalvoti ir savo variantų, kurie būtų unikalūs ir saviti.

sienų dekoras
Sienų dekoras nėra lengvas interjero formavimo etapas, nes būtent nuo jo priklausys, kokius baldus rinksitės, kokie šviestuvai kabės bei koks kilimas tiks labiausiai. Sprendžiant sienų dekoro spalvą bei ornamentus ant jo reiktų pagalvoti ir neskubėti. Geriausia pasitarti su specialistais, kurie gali pasiūlyti tinkamiausią variantą, kuris nenuvils ir suteiks tik pačias geriausias emocijas toliau įrenginėjant savo namų interjerą.

Scroll to Top