sienu apdaila

Šiuolaikinė gipsinė sienų apdaila

Nusibodo namų interjeras, bet bijote pagalvoti apie kapitalinį remontą? Yra puiki ir daug paprastesnė išeitis – atnaujinti tik kambario sienas, o kartais gali užtekti dekoruoti netgi tik vieną sieną. Skirtinga sienų apdaila smarkiai pakeičia kambario vaizdą – svarbiausia pasirinkti šiuolaikišką ir originalų sprendimą. Tam galite panaudoti specialias dekoratyvines plokštes, medžiagą ar odą, grafinius piešinius, freskas ar nedidelius vitražus ir pan. Žodžiu, nebijokite eksperimentuoti ir tada jūsų kambarys atgis. Modernus sienų apdailos ir dekoravimo sprendimas – tai 3D plokštės. Jų pagalba sukursite tikrai išskirtinį ir individualų interjerą. Rinkitės kokybiškas plokštes, kurios gaminamos iš natūralių medžiagų, tokių plokščių pagrindas yra gipsas – ekologiška medžiaga.

Tiesa, reikėtų priminti, kad gipso panaudojimas interjere nėra naujas išradimas. Gipso lipdiniai klasikiniuose interjeruose buvo naudojami dar XIX a. Tačiau sovietiniais laikais šis dekoravimo būdas buvo visiškai nuvertintas, na o mūsų dienomis atgimsta iš naujo. Pirmiausia gipso lipdiniai grįžta į rekonstruojamus senus objektus. Tačiau interjero dizaineriai juos kuo puikiausiai pritaiko ir šiuolaikiniuose būstuose, kuriuose vis dažniau galima pamatyti įvairių gipso detalių.

3D plokščių efektas paprastai kuriamas pasirinktoje kambario sienoje ar jos dalyje, tai gali būti svetainė, miegamasis, prieškambaris ar vonios kambarys ir pan. Galima pasirinkti tam tikrą nišą ir netgi lubas. Tokią plokštę galima naudoti tiesiog vietoje paveikslo. Plokštės priklijuojamos plytelių klijais. Pačios gipso plokštės būna baltos, bet jas galima lengvai nudažyti, esant reikalui, nesunku atnaujinti – tiesiog perdažyti kita spalva ir jūsų kambarys vėl bus atnaujintas. Plokštes galima įvairiai išdėstyti ir apšviesti – kiekvienu atveju jos atrodys skirtingai. Todėl jų panaudojimo galimybės įvairios ir sienų apdaila gali būti sukurta pagal kiekvieno individualų ir išrankų skonį. 3D plokštės yra patvarios ir ilgaamžės, jų naudojimo laikas ypač ilgas. Šios plokštės ypač atsparios ugniai, o jeigu atsiranda nedidelių įskilimų arba susibraižo – tokius pažeidimus lengvai pašalinsite užglaistę ir nušlifavę. Todėl tie, kam nusibodo šaltos minimalistinio interjero sienos ir nori be didelių pastangų atnaujinti kambario interjerą, mielai renkasi gipso gaminius, kurių dėka sukuriama nekasdieniška ir stilistiškai išskirtinė sienų apdaila.

Scroll to Top