Medinės pirtys

Stresas darbo aplinkoje, rutina namų buityje ar blogas oras lauke tiesiog varo depresiją. Atrodo, kad kūno raumenys yra tokie įsitempę, kad jiems reikia gero poilsio ir atgaivos. Ką tokiu momentu reikia daryti? Kaip save palepinti? Vieni džiaugiasi masažo ar vandens malonumais, o kiti tiesiog pasirenka geros, kaimiškos pirties džiaugsmus. Juk nesvarbu, kokio amžiaus yra žmogus, jis visuomet galės apsilankyti pirtyje bei pailsėti šiltuose garuose. Bet problema yra viena — kur rasti gerą ir kokybišką pirtį? Nes šiais laikais tokią surasti yra ne itin lengva, o ir kokybiškai įrengtos pirtys, kartais tampa gana brangus malonumas. O jeigu turite savo nuosavą būstą, kodėl pačiam nepasvarsčius galimybės pasistatyti nuosavą pirtį? Juk kiekvieną savaitgalį galėsite mėgautis garų malonumais ne tik su visa šeima, bet ir draugais. Jeigu svarstote apie šią mintį tuomet jums reikės žinoti, jog tokio darbo savarankiškai geriau neatlikinėti, kadangi tiesiogine tos frazės prasme „žaidžiate su ugnimi“. Tad palikite darbus rangovams, nes jums teks tik išsirinkti kokybišką medieną, kuri tarnaus jums ilgą laiką. Taigi pristatysime jums dažniausiai naudojama medžiagą statant medines pirtis.

Medinės pirtys dažniausiai rengiamos iš mūsų gimtinėje augančių medžių. Pagal visą medžio parametrą ir specifiką tinkamiausi yra juodalksniai, drebulės, bet populiariausia ir visų medinių pirčių statytojų giriama yra kvapnioji liepa. Ji tiesiog maloni žmogaus akiai, nes yra šviesi bei suteikia jaukumo. Tačiau jei norite įsirengti finansiškai patrauklų variantą, tuomet rinkitės drebulę, nes ji šiek tiek pigesnė, o ir jos kokybė ne ką prastesnė nei kitos medienos. Dabar medinės pirtys gali būti įrengtos net iš raudonmedžio, ąžuolo, bet neapsirikite, jei manote, kad šių medžių rūšys yra geresnės nei kitų. Nes nepamainomas lyderis yra kedras, tiek Vakarietiškas, tiek Kanados.

Kedro medienos dailylentėmis paprastai apkalamos pirties sienos, nes kuo dailylentės storesnės, tuo pačios pirties kokybė bei parametrai yra geresni. Medinės pirtys dažniausiai turi ir priepirtį, tad jeigu sugalvojote jį taip pat įsirengti, tuomet žinokite, jog priepirčiui reikia mažiau drėgmės bei karčio, tad šiai daliai geriau skirkite uosio dailylentes. Žinoma, jeigu uosis bus gerai apdorotas bei atitiks pirties gamybos reikalavimus, jį taip pat bus galima naudoti rengiant pagrindinę pirties dalį.

Scroll to Top