Daugiabučio renovacija

Po kol kas dar didžioji dalis Lietuvos gyventojų gyvena senos statybos nuosavose namuose ar daugiabučiuose, ir vangiai tikisi, jog ateina jų eilė, kuomet jie galės renovuotis savo būstą. Juk beveik kiekvieną dieną girdime, kaip džiaugiasi žmonės, jog gali gyventi gražiuose, šiltuose, o ypač pigiuose būstuose – dėka renovacijos. Tačiau yra ir tokių istorijų, kurios nėra pačios laimingiausios. Kadangi dabar Lietuvoje yra daugybę statybos rangovų, kurie apsimeta, jog jų kokybė yra geriausia, o kaina žemiausia, lietuviai apsigauna ir būtent pasisamdo tokius rangovus. O vėliau gailisi, nes atlikti darbai neatitinka lūkesčių.

Lietuvoje yra apie 30 000 daugiabučių, kuriuos tiesiog privaloma renovuoti, dėl jų blogos būklės, kiaurų sienų. Juk žmonės moka tokius didelius pinigus už šildymą, kai šilumos net nėra, o ji išeina pro namo skyles. Daugiabučių renovacijos darbui reikia gausybės specialistų, bet deja, Lietuvoje veikiančios įmonės, norėdamos sutaupyti pinigų, tiesiog samdosi patirties neturinčius arba mažai jos turinčius darbuotojus. O dar blogesnė situacija yra ta, kad norėdami renovuoti namą jūs nesužinosite, kokios rūšies medžiagas naudoja statybos kompanija. Kad pelnas būtų didesnis, medžiagos turi būti pigesnės. Tad niekas jums neleis pasirinkti norimo gamintojo, aukštesnės kokybės medžiagų. Todėl jei susidūrėte su tokia įmonę, kuri nenori kartu su jumis bendradarbiauti, tuomet geriau rinkitės įmonę, kuri nors teikia brangias paslaugas, tačiau darbus atlieka laiku bei kokybiškai.

Taigi, daugiabučių renovacija yra būtina, ypač tų, kurie buvo pastatyti dar sovietmetį. Tačiau pats renovacijos procesas nuo pradžios iki pabaigos turi būti prižiūrimas. Nes daugiabučių renovacija šiais laikais yra itin brangi, o būtent jo gyventojai moka už ją didelius pinigus. Todėl ir rezultatas turi būti akivaizdus visiems. Juk mokėdami milžiniškus pinigus žmonės tikisi, kad darbai bus atlikti kokybiškai bei ilgaamžiškai. Tad jei bendruomenė sugalvojo renovuoti namą, tuomet rinkitės tokį statybos rangovą, kuris turėtų didelės patirties renovuojant pastatus. Nes tik kokybė ir kaina gali patenkinti visus jūsų lūkesčius.

Scroll to Top