grindu danga

Prieš grindų keitimą – kruopštus skaičiavimas

Prieš mažesnį ar didesnį remontą nemažai skaičiuojama. Skaičiavimas prasideda dar prieš taupymą. Prireikus atnaujinti kambarį imama domėtis, kokia grindų danga ar tapetai labiausiai tiktų, taip pat paskambinama vienam kitam meistrui, aiškinamasi, kokie yra darbų įkainiai.

Svarbi būsto dalis yra grindys. Skirtingi jų tipai verčia pasukti galvą. Kokią dangą pasirinkti? Tai klausimas, primenantis realybės šou pliusų ir minusų vakarą. Rūpi ne tik pačios rūšys, bet ir jų kainos. Rūpi ir matmenys, šiluminės savybės. Į trečią planą nenustumiamas ir dizainas. Norisi, kad naujoji grindų danga būtų kokybiška, praktiška ir daili. Todėl sprendimo priėmimas paprastai užtrunka daugiau nei pusvalandį.

Prieš remontą kruopščiai skaičiuojama dėl vienos elementarios priežasties. Jei vienu metu ruošiatės remontuoti du kambarius, išlaidas reikia paskirstyti ir vienam, ir kitam. Net ir tuo atveju, jei atnaujinama viena patalpa, reikalingas biudžeto paskirstymas. Juk viena išlaidų dalis teks grindims, kita sienoms, trečia luboms ir t. t.

Ar negalima apsieiti be skaičiavimų? Kaip dėl spontaniško būsto atnaujinimo? Šitoks variantas paprastai atpuola. Kodėl? Nes dažniausiai reikia ilgalaikių santaupų. Priklausomai nuo to, kokio rimtumo remontas turi būti atliekamas ir kokio dydžio yra atlyginimas, taupymo laikas įvairuoja. Bet aišku, kad lapukas, rašiklis ir skaičiuotuvas tikrai pasitarnaus.

Grindų danga ir kitos kambario dalys pasirenkamos apgalvotai ir dėl noro susikurti visapusiškai priimtiną interjerą. Daugelis žmonių tai palygintų su investicija. Ne tokia, kur didėja pinigų kiekis, o tokia, kuri orientuota į komfortą ir vidinę harmoniją. Kartais prireikia daugybės laiko, kol pasirenkami tapetai. Gali kilti abejonių prieš įsigyjant šviestuvą. Dvidešimt eurų brangesnis ir vienu stalčiumi daugiau turintis stalas ar mažesnis, bet pigesnis? Tokie ir panašūs klausimai svarbūs ir įdomūs.

Knygų lentynų spalva greičiausiai bus pasirenkama subjektyviai, bet štai grindų dangos tipas – sprendimas, kur vaidmuo tenka tiek subjektyvumui, tiek objektyvumui. Gražios grindys kasdien prisideda prie teigiamos kambario atmosferos, o jų praktiškumas leidžia išvengti papildomų rūpesčių.

Grindų danga svarbi, nes tai pagrindas. Iš tiesų reikšmė teikiama kiekvienai interjero detalei. Ir nesunku suprasti, kodėl: kalba juk sukasi apie jaukumo oazę, apie vietą, kur yra malonu, kur tvarkomasi ir atsipalaiduojama, kur priimami sprendimai, kur mezgasi pokalbiai su šeima ir priimami svečiai.

Scroll to Top