durys ir vartai

Namo durys ir kiemo vartai su tvora: ar juos reikia derinti tarpusavyje?

Žmonės įsirenginėdami namus susiduria su įvairiausiomis dilemomis: kokias spalvas pasirinkti, kokias faktūras ar raštus, rinktis vieną spalvą ar derinti kelias, o gal rinktis kontrastingas spalvas, prašyti interjero dizainerių laikytis vientiso stiliaus ar derinti kelis, kaip dabar madinga modernioje klasikoje. Žodžiu pasirinkimas beribis, galima rinktis iš tūkstančių galimybių ir milijonų tų pasirinkimų kombinacijų, deja, bet namai yra tik vieni (jei nesate milijonierius ir neturite keleto namų) ir šie namai bus visam gyvenimui ar bent jo pusei. Taigi, pasirinkti reikia atsakingai, nes su savo pasirinkimu reiks gyventi ir jį matyti kiekvieną dieną.

Žmonės klausia ar reikia derinti namo duris su kiemo tvora ir vartais? Atsakymas paprastas: jei norite gyventi harmonijoje — tuomet reikia. Aišku dalis žmonių gyvena savo tėvų ar senelių namuose, kur likę senos tvoros (tik pavasarį perdažomos, kad būtų atnaujinta spalva) ir prie tos tvoros nederančios naujos šarvuotos ar kokios kitos durys.

Vartų ir tvoros spalvą derėtų derinti ne tik prie namo durų, bet ir prie namo ir jo stogo spalvos. Pasirinkus natūralias medžio spalvas galima derinti šviesesnius ir tamsesnius jo atspalvius. Prie balto namo, baltų durų ir langinių, geriausiai tiktų ir balta ar pilkšva tvora. Jei namo stogas raudonas gražiai derėtų ir tamsiai ruda ar raudona tvora, taip pat, jei esate drąsūs, galite derinti ir mėlyną, žalią bei raudoną spalvas. Paprastai nusisamdę namų projektuotojus visada galite su jais konsultuotis ir jie būtinai pasiūlys tiek jums priimtiną variantą tiek ir variantą tokį, kuris patiktų ne tik Jums bet ir gražiai derėtų Jūsų kaimynystėje.

Scroll to Top