inžinerinės sistemos, šildymas, nuotekos

Šildymo ir vandentiekio-nuotekų sistemos

Inžinerinių sistemų projektavimo, diegimo ir priežiūros etapuose vieni svarbiausių ir aktualiausių yra šildymo, vandens tiekimo į pastatus bei nuotekų vamzdyno inžinerinės sistemos. Kiekvienas pastatas ar bet kuris kitas pramonės objektas primintų viduramžius jei neturėtų išvystytų ir įdiegtų šių inžinerinių sistemų.

Galimi šildymo sistemų sprendimai:

  • įprastas šildymas (iš centralizuotų sistemų);
  • šildymas kuomet energija panaudojama iš atliekas deginančių gamyklų;
  • pažangūs, inovatyvūs šildymo sprendimai grįsti atsinaujinančios energijos ištekliais.

Puikus alternatyvaus atsinaujinančios energijos išteklių šildymo pavyzdys — šilumos siurbliai.

Diegiant inžinerines sistemas yra galimi kompleksiniai vamzdyno projektavimo ir diegimo sprendimai aprėpiantys ne tik įprastą santechniką, o taip pat ir nuotekų bei vandens valymą.

Projektuojant ir diegiant inžinerines sistemas reikalingi licencijuoti ir kvalifikuoti paslaugų teikėjai

Šiuolaikinių technologijų pažangos dėka dabar yra galimybė inžinerinių sistemų objektus stebėti ir netgi valdyti nuotoliniu būdu. Kai kurie inžinerinių sistemų procesai, ypač pramoninės paskirties pastatų, reikalauja kontrolės ištisą parą. Svarbiuose taškuose paprastai dirba ir procesus stebi aukštos kvalifikacijos inžinieriai, kurie ne tik stebi objekto inžinerinių sistemų funkcijas, bet ir atsiradus gedimui ar nukrypimams gali reguliuoti sistemų procesus nuotolini9u būdu, neišeidami iš savo posto.

Tokių paslaugų kainos yra tikrai ne mažos, tačiau jas teikia tikrai kvalifikuoti specialistai. Be to, kaip sakoma „skūpus moka du kartus“, tad geriau jau iš anksto pasirūpinti kokybišku inžinerinių sistemų projektu, įdiegimu ir priežiūra, nei įvykus gedimui mokėti už neapdairumą ar už tai, kad norėta sutaupyti. Tai ypač aktualu pramoninės paskirties pastatų savininkams.

Scroll to Top