skelbimai

Praktiški patarimai kaip greičiau parduoti butą

Nėra universalios formulės, galinčios jums paskaičiuoti kiek prašyti už parduodamą butą ar kiek laiko užtruks pardavimas. Netgi nekilnojamo turto agentai tik spekuliuoja, nes kiekvienas atvejis yra unikalus. Visgi, esama tam tikrų praktiškų patarimų, kurie veikia visais atvejais ir padeda greičiau parduoti butą. Dalinamės šiais patarimais ir tikimės jie pravers.

Nufotografuokite patalpas kaip galite geriau

Vaizdai parduoda geriau nei bet kokie žodžiai, tad pirmiausia reikia skirti dėmesį parduodamo buto nuotraukoms. Ir tam nereikia būti profesionaliu fotografu, turėti veidrodinį fotoaparatą su brangiu objektyvu. Puikiausiai galima fotografuoti ir paprastu išmaniuoju telefonu. Kelios paprastos taisyklės fotografuojant. Pirma, fotografuokite dienos metu, tačiau venkite į langus tvieskiančios saulės. Kambariuose uždekite šviesas, net jei atrodo, jog pakanka šviesos – papildomas apšvietimas pašalins šešėlius ir fotografijos atrodys šiltesnės. Antra, patraukite iš kadro negražius dalykus. Tie „negražūs“ gali būti atmestinai numestas rankinukas ar paltas, galbūt tvarkant butą užsilikęs neišneštas šiukšlių maišas ar besimėtanti šiukšlė prie stalo.

nt-skelbimai

Nepagailėkite detalių apie parduodamą butą

Nereikia būti poetu ir rašytoju, kad galėtumėte gražiai ir patraukliai aprašyti parduodamą nekilnojamą turtą. Jei kaip tyčia neturite minčių ir sakinys tiesiog nesiriša, nebijokite – tiesiog rašykite punktais. Svarbiausia paminėti pagrindinę informaciją (plotas, namo pastatymo metai, aukštis), išplanavimo ypatumus (virtuvė sujungta su kambariu ar ne, tualetas ir vonia atskirai ar kartu), privalumus (pvz, autonominis šildymas), namo padėtį rajone (šalia parduotuvių, darželių, mokyklų ir pan). Kuo daugiau informacijos pateiksite, tuo pirkėjui bus lengviau įsivaizduoti ar butas jam tinkamas. Įkvėpimui galite peržvelgti esamus skelbimus interneto portaluose.

Pirkėjus priimkite kaip svečius

Jei iš parduodamo buto jau išsikraustėte, tuomet sutvarkykite jį taip, kad nauji šeimininkai galėtų iškarto gyventi. Nepalikite šiukšlių, visiškai nutriušusių baldų ar daiktų, kurių jums jau nebereikia, tačiau tingėjote išnešti iki šiukšlių dėžės. Rekomenduojama išplauti grindis ir jei yra galimybė – nuvalyti langus. Langų nuvalymas dažnai yra tikras išsigelbėjimas, nes kambariai iškart pašviesėja, pagražėja. Tuo labiau, jog visi nori tvarkingo buto, o ne tokio apie kurį galvojama „o iš kurio kampo dabar išlįs tarakonas“.

Tuo tarpu jei pardavinėjate dar gyvendami bute, stenkitės palaikyti tvarką, net jei jau ir pradėjote pakuoti savo turtą. Potencialūs pirkėjai turi jaustis tarsi atėję į svečius, o ne į prekių bazės sandėlį.

Tai tik keli patarimai, jų tikrai esama daugiau. Tačiau pasitelkus net ir šiuos kelis, parduoti butą tampa iškart lengviau.

Scroll to Top