langu montavimas ir sandarinimas taisyklingai

Kaip teisingai sumontuoti langus?

Atsakymas į klausimą, kaip teisingai sumontuoti langus, būtų paprastas — kreipkitės į langų montavimo specialistus. Ko gero kiekvienas vyras sugebėtų sumontuoti langus savo namuose, tačiau klausimas kaip kokybiškai jis tai padarytų. Juk ne veltui sakoma, kad kiekvienas turi daryti tai, ką geriausiai išmano. Tačiau, kaip žinia, žmonės kartais dėl taupumo, o kartais dėl pačių savęs nori viską padaryti patys. Juk gera svečiams pasakyti: „Namus pasistatėme savo rankomis“. Taigi, pasiryžę langus montuoti savarankiškai turėtų prieš tai gauti žinių, kaip langus montuoti teisingai.

Šiais laikais gaminami plastikiniai langai pasižymi įvairiais reklamose žadamais privalumais, kurie yra tiesa, tačiau visi vardijami privalumai yra labai priklausomi nuo to ar montavimo darbai buvo atlikti kvalifikuotai, ar buvo naudojamos tinkamos ir kokybiškos medžiagos bei nuo to ar jos buvo naudojamos tinkamai.

Langų montavimo procese vis dar pasitaiko įvairių klaidų, tačiau vienos svarbiausių, kurių pirmiausia reiktų stengtis išvengti — tai langų montavimo ir sandarinimo klaidų. Respublikinė langų ir durų gamintojų asociacija nuolat stengiasi tobulinti prekės ir paslaugos kokybę, bei rengia ir leidžia taisykles, kurios rengiamos atsižvelgiant ir vertinant langų ir jų konstrukcijų pramonėje įdiegtas ir prigijusias naujoves.

Naujovės langų montavimo pramonėje, kuriomis verta pasidomėti prieš perkant pačius langus, jų mechanizmus, medžiagas ir priemones skirtas langų montavimui:

  • varstymo mechanizmai ir sistemos;
  • naujos kartos sandarinimo medžiagos.

Darbo etapai: langų tvirtinimas langui skirtoje ertmėje, sandarinimas (tarpų tarp sienos ir lango rėmo užpildymas), baigiamieji apdailos darbai. Sandarindami siūles naudokite tiek garo tiek ir aplinkos vandens izoliacines juostas, kurios apsaugos langus nuo kondensacijos. Taip pat labai svarbu kruopščiai ir profesionaliai panaudoti besiplečiančias sandarinimo putas.

Scroll to Top