STOGO DENGIMO SKARDA KAINA

 

Statant namą , viena iš svarbiausių jo sudedamųjų dalių yra stogas. Jis apšildo namo vidų bei padeda apsisaugoti nuo išorės veiksnių, tokių kaip, lietus, vėjas, saulė. Stogo montavimas, yra itin sudėtingas darbas kuris susideda iš smulkesnių etapų. Žinoma, kad kiekvienas skirtingas etapas, kainuoja skirtingai, atsižvelgiant į laiko sąnaudas, darbo sudėtingumą. Todėl pasirenkant skardos dengimo būdą reikia apžvelgti stogo dengimo skarda kainą.

Be abejonės, ji gali būti įvairi, priklausanti nuo daugybės įtaką darančių faktorių. Tokių kaip stogo kvadratinis plotas, apdailos darbai, naudojamos medžiagos, laikas ir taip toliau. Skardinio stogo čerpių kvadrato kaina gali svyruoti nuo 17- 19 eurų už kvadratinį metrą. Ir tai kainuotų tik darbo kainą, dar pridėti reiktų medžiagų vertę.

Šiomis dienomis populiariausias ir dažniausiai naudojamas yra skardinis stogas kuris atlieka čerpių imitacijos funkciją. Iš pirmo žvilgsnio tokio tipo stogą dėti itin lengva, tačiau tokį darbą dirbant su tokio tipo medžiagomis reikalauja nemažai sukauptų žinių bei patirties. Tokio tipo stogą reikia dėti itin atsargiai, nepažeidžiant jo paviršiau, nes tada laikui bėgant ji pradės rūdyti. Na o vėliau rūdys pavirs į skyles, kurios praleis į namo vidų drėgmę ir suteiks puikia terpę veistis pelėsiui.

Taigi stogo dengimo skarda meistrui reikia labai gerai įvertinti būsimojo namo charakteristikas ( stogo tipą, plotą) ir tada jis jums galės pasakyti preliminarią kainą, nes kiekvienas atvejis ir kiekvienas namas yra unikalus ir reikalaujantis skirtingos investicijos.

Kai skardinis stogas jau uždengtas galima pradėti apdailos darbus, kurie taip pat skaičiuojami atskirai ir yra pridedami prie bendros stogo dengimo skarda kainos. Skardinis stogas jums suteiks galimybę jo funkcionalumą pagerinti lietvamzdžiais, kamino apdailomis ir taip toliau, nes prie tokios dangos viskas tvirtinasi kur kas lengviau jei prie kitų medžiagų.

Taigi renkantis stogą, dauguma rekomenduos skardinį, nes stogo dengimo skarda kainą yra ganėtinai prieinama. Taip pat turi nemažai pliusų: didelė spalvų paletė, karia lengvai galima derinti su namo sienų spalva ar apdailos detalėmis. Lengvumas, nes tokia stogo dengimo medžiaga yra kur kas lengvesnė negu kitos, todėl daug lengviau ją transportuoti bei pakelti. Ir ji yra itin lengvai montuojama specialiais tvirtinimais, todėl sutaupysite savo laiko.

Scroll to Top