Šilumos siurblių veikimo principas

Šilumos siurbliai dažniausiai naudojami ne tik patalpų šildymui, bet ir oro vėsinimui. Paskutiniu metu šilumos šildytuvai tapo labai populiarūs. Pirmiausia, šilumos siurblys paprasčiausiai yra sukurtas ne tik tik vėsinimui, bet ir šildymui, todėl žiemos metu jis gali puikiai šildyti patalpas, o vasaros metu vėsinti jas.

Kodėl kondicionieriai ir šilumos siurbliai yra panašūs? Šilumos siurbliai yra tarsi kondicionieriai, kurie gali pasikeisti iš šaldymo į šildymo funkciją. Į aplinką išskirdami šilumą, šilumos siurbliai sunaudoja nedaug elektros energijos, o tai leidžia sumažinti šildymo išlaidas. Viena dalis šildymo įrenginio yra pastatoma viduje, kita dali išorėje. Tokiu būdu vienas įrenginys gauna šalto oro kiekį, kurį paverčia šiltu oru ir perduoda į vidinį įrenginį, kuris jau viduje skleidžia malonią šilumą ir neleidžia jums sušalti šaltais žiemos vakarais.

Kalbant šiek tiek smulkiau, veikimo sistema yra sudaryta iš vidaus įrenginio, lauko įrenginio ir kompresoriaus. Slėgio jutikliai taip pat svarbūs įrenginiui, kad nesugadintumėte įrenginio. Jutikliai parodo, kokia turėtų būti vandens temperatūra įrenginyje bei slėgį jo viduje. Pagrindinė šilumos įrenginio dalis ir yra kompresorius, kuris pro garintuvą paima iš oro šilumą. Prasidėjus šildymo procesui, pro garintuvą išsiskiria šaltas freonas, kuris yra vėsesnis už aplinkos temperatūrą. Kai freonas ima šilti, jis tampa garais ir įšildo kambarį.

Šilumos siurblys kompresoriuje suspaudžia garus, todėl padidėja slėgis prietaise ir taip pakeliama garų temperatūra. Tuo tarpu šilumos įrenginį pasiekia karštos dujos, šiluma patenka į orą ir tokiu būdu garai sušildo vidines patalpas. Kai šiluma išsiskiria į aplinką, šilumos dujos vėl kondensuojasi ir virsta skysčiu. Tokiu būdu procesas nuolat kartojasi, kol įjungta šildymo funkcija.

Taip pat verta paminėti, kad vertikalūs siurbliai yra žymiai patogesni ir efektyvesni. Vertikalūs siurbliai geriau sumaišo šiltą ir karštą vandenį, todėl aplinka geriau įšyla ir leidžia mėgautis šiluma žymiai greičiau nei horizontalūs siurbliai. Jeigu rinksitės horizontalius siurblius, tai irgi nebus pats blogiausias variantas. Viskas priklauso nuo jūsų turimos vietos gyvenamajame būste bei kaip norite talpinti savo šilumos siurblį. Yra netgi pakabinamieji arba stovimi variantai. Pakabinamieji variantai gana patogūs tiems, kurie turi mažesnių vaikų ar augintinių, kad jie nepasiektų. Taigi, viskas priklauso nuo jūsų norimo varianto.

Scroll to Top