Internetas

Nuomojatės butą – kaip dėl interneto ir televizijos?

21 amžiuje turėti savo butą ar namą – gana didelė prabanga. Brangus nekilnojamas turtas yra tik viena iš priežasčių, kodėl jaunimas nesiperka, o nuomojasi gyvenamąją patalpą. Vieni tiesiog neišgali nusipirkti savo būsto, kitiems nuomotis ir nebūti atsakingam už savąjį yra didelė privilegija. Kad ir kokios priežastys lemtų buto ar namo nuomą – reikia pagalvoti ir apie tam tikras paslaugas, kurių kartais su nuomojamu būstu nuomininkai negauna. Žinoma, kalba eina apie internetą ir televiziją.

Būtinos paslaugos – internetas ir televizija

Tikriausiai niekas net neprieštarautų, kad internetas ir televizija dažno namuose yra tos paslaugos, kurių būtų sunku atsisakyti ar be jų gyventi. Jie skirti ne tik pramogoms, tačiau kai kurie iš to gyvena, todėl tokios paslaugos žmonėms yra pragyvenimo šaltinis. Taigi, jeigu nuomojatės būstą ir jo savininkai nepasirūpino šiomis paslaugomis, reikia viską gerai apgalvojus, tai padaryti pačiam. Tačiau, kaip išsirinkti tinkamą interneto planą ar net interneto tiekėją, kad kaina būtų prieinama ir nesikandžiotų, o gaunama paslauga tenkintų šimtu procentų?

Interneto planai

Įvairūs interneto tiekėjai siūlo pačius įvairiausius interneto planus. Kas tai yra? Interneto planą būtų galima įvardyti kaip paslaugą, kurią gauna klientai iš tiekėjų. Dėl paslaugų sąlygų ir kainų susitaria abi šalys: klientas ir tiekėjas. Šios sąlygos turi tenkinti abi šalis, todėl dėl tam tikrų garantijų visada yra pasirašoma sutartis.  Kas apima tokio pobūdžio planą? Dažniausiai tai būna minimalus sutarties terminas, kaina ir žinoma papildomos vertės, kurios priklauso planui. Reikia nepamiršti ir bendrųjų paslaugų teikimo taisyklių, į kurias apima klientų aptarnavimas, duomenų perdavimas, tinklo atnaujinimo darbai, gedimų šalinimo laikas ir kitos panašaus pobūdžio taisyklės. Prieš pasirašydami planą, nepamirškite šių taisyklių ir klauskite iš anksto, kadangi kartais ryšio tiekėjai užmiršta apie tai pasakyti.

Interneto tiekėjai

Interneto tiekėjai Lietuvoje varžosi vieni su kitais, kadangi jų yra ne vienas. Dėl didelio interneto tiekėjų pasirinkimo kartais vartotojui sunku nuspręsti į kurį kreiptis. Vieno teisingo pasirinkimo tikrai nėra, kadangi kiekvienas tiekėjas siūlo skirtingas sąlygas, skirtingus interneto ir televizijos planus, teikia šias paslaugas skirtingose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Taigi, kurį pasirinkti, gali atsakyti tik pats vartotojas, susipažinęs su siūlomomis paslaugomis, jų kainomis ir taisyklėmis. Planuojantiems pirkti paslaugų paketą (internetą ir televiziją) siūloma rinktis tiekėjus, kurie galėtų suteikti abi šias paslaugas. Perkant jas atskirai, tikriausiai, sumokėtumėte daugiau, todėl verčiau pasidomėti ir rasti tokį, kuris pateikia pačias geriausias sąlygas. Be to, reikia pridurti, kad dažnai kaina priklauso ne tik nuo kokybės, tiekėjų ar planų, bet ir nuo pasirašymo termino. Norintys imti šias paslaugas metams, dažnai sumoka daugiau nei tie, kurie jas įsigyja ilgesniam laikotarpiui. Taigi, nepamirškite šio fakto ir jeigu galvojate, kad nuomositės butą tik metus, pasidomėkite, ar pasiėmę internetą su televizija vienu adresu, už minimalų papildomų mokestį, persikrausčius, galėsite tęsti sutartį nauju adresu – tai tikriausiai bus pigesnis variantas.

Namų internetas

Kad namų internetas veiktų tinkamai ir atitiktų visus jūsų lūkesčius, jo įsigijimu verčiau pasirūpinkite patys ir to nepatikėkite savo būsto nuomotojams. Tik pats, žinodamas savo poreikius, galėsite įsigyti tai, ko reikia. Atminkite, jeigu internetas yra jūsų darbo įrankis, jeigu dažnai siunčiatės didelių duomenų failus, mėgstate tiesiogiai žiūrėti įvairias laidas ar filmus, rinkitės greitą internetą, kad prijungę jį prie kelių įrenginių, galėtumėte be jokių trukdžių džiaugtis jo teikiama nauda.

Scroll to Top