Kas svarbiausia kuriant tinkamą interjerą vaikų kambariui?

Interjero sprendimai vaikų kabariui turi būti itin universalūs, nes augdamas vaikas turi daug veiklų, atsiranda noras išbandyti skirtingus pomėgius: pradedant nuo piešimo iki krepšinio, kas dažniausia atsiliepia ir daiktams, esantiems kambaryje. Vaiko lavinimo procese svarbus didelis dėmesys aplinkai, kurioje jis jaustusi saugiai ir užtikrintai. Kadangi vaikų gyvenime viskas dinamiškai keičiasi, natūralu, kad interjero sprendimai ne visada bus įtakoti tėvų. Visgi, galima pasirūpinti svarbiausiomis, taip dažnai nesikeičiančiomis detalėmis. Renkantis sienų spalvas, vertėtų pagalvoti apie šviesesnius tonus, o renkants grindų dangą – apie ilgaamžiškumą.

Pradedant nuo pirmųjų vaikystės metų, mažieji po truputį pradeda pažinti pasaulį. Žengiant pirmuosius gyvenimo žingsnius, svarbu, kad tie žingsniai būtų sušildyti, neskaudūs, todėl svarbiausia interjero detalė yra grindų danga. Užtikrinant sveiką aplinką, ekologiškos laminuotos grindys tinkamos vaikams augti. Ekologiškai pagamintas grindinys išlaiko natūralią šilumą ilgiau, todėl galima atsisakyti kiliminės dangos arba paprastą kilimą šveisti lauk. Tiesa, kiliminėje dangoje linkę rinktis dulkių erkutės, kurios gali būti beprasidedančios vaiko alergijos priežastimi, kai tuo tarpu, ant ekologiško laminato pagrindo nėra galimybės kauptis dulkėms dėl specialios atsparumo technologijos. Kalbant apie atsparumą, pravartu paminėti, kad būtent ekologiška laminato grindų danga yra atspari įbrėžimams ir drėgmei.

Norint dar labiau apgauti savo mažylį šilumą, verta rinktis laminato grindų šildymo sistemą. Akivaizdu, vaikai linkę žaisti ant grindų, todėl šildomos grindys suteiks vaikui komforto jausmą, nereikės galvoti ir nebus preteksto barti vaiko, kad šis persikeltu nuo grindų kitur, nes paprasčiausiai nesušals. Ekologiškas laminatas su šildomomis grindimis yra puikus ilgaamžiškumo ir komforto derinys. Žinoma, laminatas šildomoms grindims kaina apsisaugosite nuo papildomų išlaidų, susijusių tiek su mažylio sveikata, tiek su sistemos korekcijomis.

Laikui bėgant vaikai auga, o kokybiškai įrengtas vaikų kambarys gali tapti tinkama vieta vaikų mokymuisi, žaidimams, poisiui vieniem arba su draugais. Ekologiška laminato danga yra universali, dėl to tinkama visoms veikloms įgyvendinti. Pasirinkus šviesesnes kambario spalvas, galima derinti daugelį dalykų: ryškius žaislus, spalvotas knygų lentynas, darbo staliuką ir kitus baldus. Ekologiškas laminatas ne tik pasižymi savo praktiškumu, bet ilgai išlieka kaip naujas, įneša dalelytę prabangos į vaikų kambarius.

Scroll to Top