Nepamirštamas įrenginys statybų procese ir ne tik: tinkamas vandens šildytuvas

Vandens šildytuvas ir vandens šildymo sistema pasitarnauja ne vienai šeimai daugelį metų – tai įrenginiai, kurie leidžia namuose jaustis komfortiškai. Artėjant žiemos sezonui reikia susimąstyti apie tinkamą boilerį, peržiūrėti ar tikrai tinkamas senasis panaudojimui šį sezoną.

Niekas nepaneigs, kad ypatingai žiemos sezone vandens šildymo sistemos tampa svarbios kiekvieno asmeniniame gyvenime, nes boilerio dėka turimas ne tik šiltas vanduo, kuriuo galima prižiūrėti savo asmens higieną, bet praverčia ir buityje. Šiltu vandeniu šildomi namai, suteikiamas jaukumas ir komfortas nenaudojant tiek daug išteklių, kuomet žiema tampa nei kiek nebaisi. Visgi, renkantis vandens šildymo katilus, vertėtų atsižvelgti į daugelį aspektų renkantis dydį ir galingumą.

Patarimai renkantis jums tinkamus vandens šildymo katilus:

  1. Svarbu atsižvelgti, kiek žmonių gyvena namuose ir kiek sunaudojama vandens. Neįmanoma patarti, kokio dydžio katilą pirkti, nes kartais vienas ar bu žmonės gali sunaudoti vandens du kartus daugiau, negu keturių ar net penkių asmenų šeima.
  2. Koks yra vandens poreikis, nes skirtingo tipo namuose vandens suvartojimas gali būti kontroliuojamas, kaip kad reguliuojamos šilumos sistemos esančios radiatoriuose.
  3. Tik kokybiški įrenginiai, kurie moris technology specifikoje yra vieni geriausių. Svarbu rinktis kokybės standartus atitinkantčius, pasiteisinusius gaminius ne tik Lietuvoje, bet ir kitose pasaulio šalyse, kas iškarto sukelia didesnį pasitikėjimą. Renkantis tarp pigaus boilerio asortimento galima labai apsirikti ir nepasimokinus iš savo klaidų mokėti dar kartą. Pasirinkus gerą vandens šildymo sistemą, atitinkantį poreikį, galima sutaupyti pinigų, nors iš pirmo žvilgsnio taip neatrodo.
  4. Vienas svarbiausių dalykų, apie kurį mažai kas prisimena, yra neperlenkti lazdos su pasirenkamu boilerio galingumu ir kilovatais. Tai taikoma labiau kombinuotiems boileriams. Jeigu pasirenkamas per daug galingas įrenginys, galima iškarto atsisakyti visų namuose esančių patogumų, kuriuos naudojant reikalinga elektra, nes kiekvieniem namam yra suteikiama prieiga prie riboto skaičiaus kilovatų. Todėl pasirinkus namų aplinkai per daug galingą generatorių, gali tekti arba kaskart įjunginėt elektrą skydinėje arba išsipirkti papildomus kilovatus.
  5. Gerai yra savimi tikėti ir pasitikėti šeštuoju jausmu, bet objektyviai padėti gali išsirinkti vandens šildytuvą tik šios srities specialistai. Renkantis tiek pardavėją, tiek vandens šildymo sistemų specialistą kaip įrenginėjimo meistrą, geriausia nesirinkti pavieniui, o atsižvelgti į tai, kad įmonė, kuri teikia produktą, galėtų ir įrengti jį, o ne tik parduoti. Tik rimtai dirbantys žmonės su tam tikrais gamintojais suteiks naudingos pagalbos.

Daugiau informacjos apie vandens šildymo katilus ir jų pasirinkimą: http://www.moris.lt/lt/vandens-sildymo-katilai.

Scroll to Top