Kova su drėgme ir pelėsiu praktiškai

Drėgmė ir pelėsis yra viena didžiausių problemų pastatuose, kuri daro įtaką būsto ar jo įrenginių funkcionalumui bei ilgaamžiškumui. Tikriausiai beveik kiekvienam teko užuosti susmirdusį ir keliantį diskomfortą kvapą, iš ko pirmiausiai ir atpažįstamas pelėsis. Drėgmė turi įtakos tiek investicijoms į naują ar seną namą, tiek sveikatai. Daugiausia jos kaupiamasi rūsyje, džiovykloje, vonioje, sandėliuke, virtuvės kambaryje, taip pat prie langų ant sienų dažniausiai atsiranda pelėsis, sienose, skiriančiose lauką su pastato vidumi, o prie lango rėmelio drėgmė.

Norint atsikratyti drėgmės ir pelėsio rekomenduotina įsigyti gerą oro sausintuvą. Sureaguoti reikia iš anksto, tik pastebėjus pirmąsias drėgmės ir pelėsio užuomazgas, taip galima išvengti papildomo remonto, nes kuo ilgiau pelėsis bus, tuo ilgiau įsigers į paviršių. Yra netgi tokiu atveju, kuomet nekreipiant į šią problemą dėmesio, buvo delsta daugiau negu metus laiko, ko pasekoje teko ardyti bei griauti sienas, mokėti pinigus specialistams.

Siekiant pastovaus rezultato, ne vienkartinio, reikia nuolatos prižiūrėti ir reaguoti tiek į sauso, tiek į drėgno oro sroves, kam puikiai tinka oro sausintuvas. Žinoma, šį įrenginį visi vadina skirtingai: drėgmės surinkėjas, sausintojas, drėgmės sugėrėjas, tačiau taisyklingai vartojamas pavadinimas yra oro sausintuvas. Iš tikrųjų nesvarbu, kokiu pavadinimu jis bus, svarbiausia kokybiškas funkcijos atlikimas ir garantijos užtikrinimas.

Oro sausintuvo pagalba galima reguliuoti drėgmės balansą patalpose, užkertant kelią nemalonioms pasekmėms, nes šie sugeria drėgmės perteklių iš oro. Veikimo principas pagrįstas oro įtraukimu į veikimo aparato vidų, kurio viduje ištraukiamas kondensatas pasilieka įrenginyje, o oras grįžta į aplinką. Patikrinant drėgmės perteklių, galima laisvai susidėlioti sau patogų laiką, kuomet aparatas gali veikti. Skirtingai nuo kiekvienos situacijos, oro sausintuvo veikimo laikas pritaikomas vis kitoks.

Renkantis oro sausintuvą namams, arba darbo vietai, reikia atsižvelgti į patalpų dydį, nes pagal tai irgi parenkamas tinkamas įrenginys. Jeigu nusipirksite kelis mažus sausintuvus didesniam būstui, tikėdamiesi, kad bus ekonomiškiau – nė velnio. Kuo daugiau prietaisų, prijungtų prie kištukinio lizdo, tuo daugiau elektros energijos nuostolio, taip pat, maži ir pigesni variantai linkę ilgai netarnauti ir greičiau gesta. Žvalgantis ilgesniam laikotarpiui oro sausintuvo, norint ne tik kokybės, bet ir mažesnio keliamo triukšmo, reikia nepagailėti investuoti kiek daugiau. Norint, kad investicija į oro sausintuvą atsipirktų ilgam, svarbu nepamiršti prižiūrėti įrenginio.

Daugiau apie oro sausintuvus: https://nit.lt/produktai/dregmes-surinkejai/

Scroll to Top