Kam reikalingi ištraukimo ventiliatoriai vonioje?

Galvojant apie naujo būsto statybą arba renovaciją, pirmiausia pagalvojama apie dizaino sprendimus, kurie bus priimtini ir prieinami. Tačiau kuriant jaukią aplinką, tenka apsvarstyti ir techninius sprendimus, kurie gali turėti įtakos ilgaamžiškumui. Dažnu atveju, nepagalvojus apie juos arba nepasidomėjus, tenka atlikti naujus remonto darbus, kai kada net kelių metų bėgyje.

Jaukumas susideda ne tik iš puikaus interjero, bet ir esančio oro aplinkoje, kuris priverčia vienu ar kitu būdu jaustis įvairiai: nepagalvojus apie tinkamą patalpų vėdinimą atsiranda nenoras ir prieštaringas aplinkos atmetimas. Norint išvengti nesusipratimų, reikia nuspręsti, kokie kambariai yra daugiausia naudojami. Be abejonės, vonios kambariai ir virtuvės erdvė yra neatsiejami nuo kasdienybės.

Vonios kambarys ir vėdinimas:

Vonios kambarys – tai vieta, be kurios neapsieinama kiekvieną dieną, siekiant palaikyti savo fizinę asmens higieną. Vonioje praleidžiama ganėtinai daug laiko puoselėjant kasdieniai švarai reikalingus dalykus, dėl ko prasideda drėgmės kaupimasis, kuris yra žymiai didesnis negu kituose būsto patalpose.

Ištraukimo ventiliatoriai vonioje ir tinkamas jų funkcionalumas garantuoja šio kambario ilgaamžiškumą, nepaisant fiziškai sugadintų vietų. Vonios ventiliatorius sustabdo drėgmės kaupimąsi, neatsiranda taip nepageidaujamas pelėsis. Drėgmė, grybelis ir pelėsis gali būti itin ydingas ne tik pastatui, bet ir gyventojų sveikatai.

Nors vonia gali būti skrupulingai prižiūrima, iškarto nuvalomi ir pašalinami vandens plotai, tačiau besinaudojant vandeniu, ypatingai karštu susidarę garai nusistovi vonios kambaryje ir susidaro drėgmė, o laikui bėgant atsiranda pelėsis, kenksmingasis grybelis. Vonioje yra didžiausias drėgmės kiekis.

Žinoma, galimas variantas vonios kambarį vėdinti natūraliai, tačiau tam kartais nebūna projekto tinkamos sąlygos, dėl to tenka vėdinti priverstinai, pasitelkiant tam skirtus prietaisus. Vonios ventiliatorius parenkamas pagal tam tikrus buitinius standartus, atsižvelgiant į kambario išplanavimą ir poreikius.

Buityje naudojami ištraukiamieji ventiliatoriai gali užtikrinti patalpų oro gaivumą, švarą, pašalinant ir įsiurbiant aplinkai nedėkingą orą. Šie būna itin kompaktiški, neužimantys daug vietos ir negadinantys interjero estetikos, dėl to planuoti papildomos erdvės nebūtina.Šio tipo ventiliatoriai taip pat plačiai naudojami kitų gyvenamųjų plotų kambariuose kaip virtuvė, naudojami pramonėje, gydymo įstaigose.

Daugiau informacijos apie buitinius ventiliatorius: buitiniai ventiliatoriai

Scroll to Top