Paprastas žvilgsnis į švarią ir šiltą aplinką

Šiais laikas vis atsiranda naujovių, padėsiančių žmogui užtikrinti patogią ir lengvą kasdienybę, taupyti laiką ir išlaidas. Būtent tam buvo sukurta ventiliacinė sistema, vadinama rekuperatoriu, kuri ne tik vėdina patalpas bet jas ir sušildo. Šis įrenginys pašalina iš patalpos panaudotą, prisotintą

anglies dvideginio orą ir gražiną švarų ir gaivų. Rekuperatoriuje yra įmontuotas šilumokaitis, kuris surenka išeinančio oro šilumą ir atiduoda ją ateinančiam. Tokiu  būdu užtikrinama patalpose gryną šiltą orą.

Egzistuoja kelios rūšys rekuperatorių: plokšteliniai, rotaciniai, atskiro arba priešpriešinio kryžminio srauto. Jei skiriasi šilumos perdavimu būdu ir efektyvumu, tačiau kiekvienas yra savaip ypatingas. Rekuperatoriai gali būti diegiami tiek daugiabučiuose, tiek nuosavuose namuose, tiek ofisuose ar pramonės patalpose.

Prieš pasirenkant vėdinimo prietaisą, reikia apžvelgti nemažai aspektų. Pirma, turite apmąstyti, kokį patalpų tūrį norite išvėdinti ir sušildyti, kokio galingumo rekuperatoriaus jums reikia, ar vieno didelio ir galingo, ar kelių mažesnių? Kiek patalpų vietos galėsite atiduoti įrenginiui? Privaloma taip pat atsižvelgti, ar prietaisas nesukels triukšmo ir netrukdys kasdienybės. Tik pasirinkus tinkamą rekuperatorių galėsite garantuotai džiaugtis švariu ir šiltu oru.

Investuojant į brangias ir kokybiškas vėdinimo sistemas svarbu žinoti, jog jų vartojimas bus pigus. Tą garantuoja mini rekuperatoriai. Jie yra mažesni, tad nereikalauja daug vietos ir veikia efektyviai taupydami dar daugiau energijos. Šio rekuperatoriaus pagalba lengvai išlaikomas drėgmės balansas, o mikroklimatas lengvai reguliuojamas. Taip pat galima sumontuoti ir kelis mini rekuperatorius ir juos kartu valdyti.  Mini rekuperatoriai puikiai tinka mažesniems būstams, privatiems namams, kotedžams, komercinėms patalpoms.

Scroll to Top