oras-vanduo šilumos siurbliai

Kokį oras-vanduo šilumos siurblį pasirinkti?

Įsirenginėjant naujus namus, oras-vanduo šilumos siurbliai tapo nepamainomi. Vis daugiau ir daugiau žmonių renkasi būtent šio tipo siurblius. Klausti kodėl tikriausiai nereikia… Gebėjimas sutaupyti iki 50-60% šildymui reikalingos energijos, lengvas, pigus instaliavimas, integruota automatinė valdymo sistema su galimybe reguliuoti prietaisą pagal individualius poreikius, ekologiškumas ir tylus darbas – visi šie rodikliai ir bruožai kalba patys už save. Pati sistema ir jos teikiami džiaugsmai skamba išties nuostabiai, visgi, siurblių yra ne vienas ir ne du. Pasaulyje rasime nemažai gamyklų, besispecializuojančių į šią sferą. Taigi, kokį oras-vanduo šilumos siurblį pasirinkti?

Oras-vanduo šilumos siurblio naudingumo koeficientas

Pirmas aspektas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, yra oras-vanduo šilumos siurblio naudingumo koeficientas, dar įvardijamas COP trumpiniu. Siurblio veikimo principas paremtas šilumos absorbavimu iš išorės. Viena siurblio dalis yra sumontuojama namo viduje, kita išorėje. Lauke esantis prietaisas renka energiją iš dirvožemio, oro, vandens, uolienų ir ją naudoja vandens šildymui. Ši šiluma vėliau išsivaiktšo po grindų šildymo sistemas, radiatorius ir taip yra kontroliuojamas namų mikroklimatas. Taigi, jeigu oras-vanduo šilumos siurblio naudingumo koeficientas yra lygus 4, tai elektros sąnaudų ir šilumos santykis bus 1:4. Tokiu atveju siurblio veikimui skiriamas tik tai penktadalis energijos, o visa likusi energija, surinkta iš išorės, keliauja Jūsų namų oro ir vandens šildymui.

Beje, vertindami oras-vanduo šilumos siurblį, būtinai pažiūrėkite koks COP yra identifikuojamas prie žemesnės oro temperatūros. Kuo didesnis COP, tuo mažesnę sumą pinigų Jums reikės išleisti šalčiausiu žiemos periodu.

Patalpų dydžio įvertinimas

Prieš pirkdami oras-vanduo šilumos siurblį, įvertinkite kokio dydžio yra Jūsų patalpos. Kuo didesnis namas, tuo galingesnį siurblį gali tekti įsigyti. Be šio rodiklio dar reikėtų apskaičiuoti šildomo vandens kiekį. Dėmesio! Per silpnas siurblys patalpas šildys ilgiau ir sunaudos daugiau energijos už kurią teks sumokėti iš savo kišenės. Būtinai įsitikinkite, kad perkate pakankamai galingą oras-vanduo šilumos siurblį. Jeigu jaučiate poreikį, pasikonsultuokite su konsultantais ar specialistais. Dauguma jų tikrai noriai padės ir patars.

Reziumuojant galima pasakyti, kad oras-vanduo šilumos siurblio pagrindinis vertinimo rodiklis yra COP. Nuo šio koeficiento priklauso siurblio efektyvumas. Žinoma, tai nėra vienintelis aspektas, tačiau jis be jokios abejonės svarbiausias. Gamintojai šiomis dienomis į šilumos siurblius įdiegia bevielį valdymą, įvairias funkcijas ir kitokius prabangius dalykus. Tačiau tai nėra taip stipriai susiję su pačio siurblio efektyvumu. Į šį sąrašą dar būtų galima įtraukti ir dizaino elementus. Visgi, estetika yra subjektyvus reikalas, todėl pasirinkome šios aspekto neapžvelgti. Spręsti kokio modernaus šilumos siurblio reikia, paliekame Jums!

Norite įsigyti kokybišką ir ilgaamžį oras-oras ar oras-vanduo šilumos siurblį? Rekomenduojame apsilankyti Silumossiurbliai24.lt elektroninėje parduotuvėje. Čia rasite išties platų siurblių / oro kondicionierių pasirinkimą. Šilumos Siurbliai 24 profesionalų komanda jau daugelį metų specializuojasi į mikroklimato formavimo sferą, todėl puikiai išmano visus siurblių veikimo principus ir tikrai noriai pakonsultuos rūpimais klausimais. Svetainėje nuolat taikomos įvairios akcijos ir nuolaidos, tad nepraleiskite puikios progos nusipirkti šilumos siurblį pigiau!

Scroll to Top