kaip-pagerinti-oro-kokybe-namuose

Kaip pagerinti oro kokybę namuose?

Kiekvienas savo sveikata besirūpinantis žmogus renkasi maistą kuriame mažiau riebalų, vartoja daugiau augalinės kilmės produktų, gyvena aktyvų gyvenimą tačiau vien tik tuo apsiriboti nevertėtų. Sveikata tai ne tik tinkamas maisto parinkimas bet ir oras kuriuos kvėpuojame, palankus mikroklimatas namuose. Ar žinote, kad keletas naminių gėlių ir augalų gali ženkliai pagerinti oro kokybę jūsų namuose ar biure?

Jei gyvenate didmiestyje, centrinėje miesto dalyje, didelė tikimybė kad oras dėl automobilių taršos yra labai prastos kokybės. Formaldehidai, ksilenas, amoniakas, benzenas ir kiti cheminiai junginiai kenksmingi ne tik žmnėms bet ir namų gyvūnams. Galvos svaigimas, astma, alergija ir kvėpavimo takų ligos yra tik ledkalnio viršūnė, iki 80% apsisaugoti nuo to viešose erdvėse galime tik naudodami burną ir nosį dengiančias kaukes. Pasodinkite namuose draceną, alaviją, chriantemą, fikusą ir neasigailėsite – tai augalai kurie valo orą, sugeria anglies dvideginį ir kenksmingus elementus ir išskirią į aplinką daugiau deguonies nei visos kitos veislės. Šie nebrangūs ir kiekvienam prieinami pirkiniai tai sprendimai kurie gali iš esmės pagerinti oro kokybę jūsų namuose.

Prieš pirkdami naujus augalus savo namas visuomet pasidomėkite ar jie nebus kenksmingi jums, ar neišskirs alergizuojančių dalelių ir kvapų kurie erzins kvėpavimo takus. Jei patalpose oras yra sausas, reikia rinktis tokius augalus kurie garina ir vandenį pvz. paparčių šeimos augalai, aglonemos, tačiau jei kambariuose užtenka natūralios drėgmės, papildoma drėgmė gali tik pakenkti, be to ir laistymas turėtų būti parinktas pagal kiekvieną augalą individualiai. Dauguma išvardintų augalų yra nereiklūs laistymui, geriau laistyti rečiau nei laikyti dirvožemį nuolat drėgną. Šiems augalams labiau svarbu palaikyti vienodą nuolatinę 20-25 laipsnių temperatūrą ir vengti tiesioginių saulės spindulių.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top