irengti paauglio kambari

Ką būtina žinoti įrengiant paauglio kambarį ?

Paauglystė tai vienas painiausių laikotarpių kiekvieno žmogaus gyvenime. Kai kuriais aspektais asmenybė jau stipriai primena ar net pralenkia vidutinį suaugusį žmogų, tačiau daug gyvenimo pamokų dar toli gražu neišmokta. Labai nenuspėjamas gyvenimo etapas turi nepaprastai didelę įtaką galutiniam asmenybės formavimuisi, todėl paauglį supanti aplinka yra labai svarbi.

Paauglio kambario įrengimas yra labai unikalus. Dažniausiai tėveliai kur kas daugiau dėmesio skiria funkcionalių baldų užtikrinimui, bet ne interjero dekoravimui, o dėmesio pačių vaikų poreikiams ir norams labai trūksta. Norint įrengti kuo geresnį paauglio kambarį reikia atsižvelgti į svarbiausius veiksnius, padedančius suformuoti ir modifikuoti jaukią, uždarą asmeninę erdvę, leidžiančia pasimėgauti privatumu ir vienatve.

Kadangi paauglystė yra išties didelis laiko tarpas, dabartinis vaiko amžius taip pat yra labai svarbus. Kiekvienas iš mūsų, pažvelgęs į savo praeitį pastebi mato daug nepastovumo. Šiais audringais paauglystės metais nuolat keičiasi mūsų skonis, poreikiai ir prioritetai, kurių ignoruoti tiesiog negalime.

Svarbiausias akcentas – tai kambario pagrindas, kuris laikui bėgant nesulauks jokių pokyčių. Sėkmingai sukūrus neutralų, pastovių pokyčių nereikalaujantį pagrindą bus kur kas lengviau parinkti tinkamus efektyvius baldus bei papuošimus, kuriuos laikui bėgant paauglys galės keisti ir pertvarkyti pagal savo poreikius.

Beveik visi paaugliai nori savarankiškai kurti arba bent aktyviai dalyvauti kambario kūrimo procese. Šis noras turi būti priimamas atviromis rankomis ir skatinamas, nes vaiko norų gerbimas ir paisymas ne tik išmokys jį priimti svarbius, loginius sprendimus, bet ir  padės sukurti erdvę, kurioje paauglys bus laimingas ir klestės. Tačiau kad ir kokia bebūtų svarbi pasirinkimo laisvė,  tokiame amžiuje žmogus ne visada priims racionalius sprendimus, todėl privalome nustatyti tam tikrą įrengimo biudžetą ir padėti vaikui suvokti pagrindinius kambario įrengimo aspektus.

Pasirinkus atitinkamą biudžetą, jį reikia paskirstyti svarbiausiems produktams bei priemonėms. Nepamirškite paisyti paauglio pasirinkimo laisvę. Kai kalbama apie tam tikrus techninius dalykus, rinkitės pačius efektyviausius sprendimus, tačiau kalbant apie būsto interjerą, baldus, nepamirškite palikti paaugliui pasirinkimo laisvę. Negailėkite savo patarimų bei išsakyti savo nuomonę. Nustatykite tam tikras taisykles, kurios padės išvengti neracionalių sprendimų bei pačių absurdiškiausių idėjų.

Daugelis paauglių nepaprastai vertiną draugystę, todėl nenuostabu, kad mėgsta leisti laiką su savo draugais. Skyrus papildomos erdvės paauglio kambariui bei sukūrus sąlygas svečių priėmimui, jūs ne tik patenkinsite jo poreikius, leisdami ne tik saugiai leisti laiką su bendraamžiais namų erdvėje, bet ir skatinsite vaiko svetingumą, bendravimą bei socialinius įgūdžius. Jei atsižvelgsime ir tinkamai įgyvendinsime paauglio poreikius, tai auklėjimas bei bendravimas su juo bus kur kas lengvesnis. Gerbkime jo savarankiškumą, poreikius ir norus. Jei vertinsime ir stengsimės įgyvendinti paauglio svarbiausius, racionalius troškimus, tai vaikas bus kur kas laimingesnis, o įrengtas kambarys pateisins visus lūkesčius.

Daugiau naudingos informacijos apie tai, kaip įsirengti paauglio kambarį rasite http://gerasbustas.lt/kaip-praktiskai-ir-patraukliai-irengti-paauglio-kambari/.

Scroll to Top