Kaip pasirinkti tinkamiausią namų apšildymo sistemą?

Tinkamiausios namų apšildymo sistemos pasirinkimas reikalauja laiko. Ir jo skirti tikrai verta, kadangi sistema dažniausiai pasirenkama ne vienam dešimtmečiui, juolab, tai tikrai nebus vienas pigiausių Jūsų pirkinių. Natūralu, kad kai esti tokia plati pasiūla – sunku nuspręsti, kuris variantas yra geriausias. Galbūt tai špižiniai katilai, galbūt – dujiniai, o gal nedidelės kvadratūros namuose Jums tiks židinys?

Dujinė šildymo alternatyva

Lietuvoje labai sparčiai populiarėja dujinis šildymas. Bene pagrindinis jo privalumas yra tai, kad jis veikia beveik be jokio žmogaus įsikišimo, tad namuose visada bus tobulas mikroklimatas, tačiau pamiršite bet kokius su tuo susijusius rūpestėlius.

  • Puikiai tinka bet kokios statybos namuose, integruojama gana paprastai.
  • Būtina periodiškai pildyti dujų rezervuarą, kuris dažniausiai montuojamas po žeme, tad reikės skirti šiek tiek vietos.
  • Šio tipo įranga šiuo metu labai tobulinama, tad tikėtina, kad ateityje galėsite įsigyti ją pigiau, tačiau ji turės daugiau funkcijų.

Dyzelinis šildymas

Lietuvoje kiek mažiau aptariamas dyzelinis šildymas taip pat galimas. Tiesa, jis dažniausiai pasirenkamas ne tik nuosaviems namams, tačiau pramoniniams pastatams, ūkiniams objektams. Dažniausiai atgraso tai, kad šildant šia kuro rūšimis tenka justi nemalonų kvapą. Juolab, tai vienas iš brangesnių apšildymo tipų.

Elektrinė namų apšildymo sistema

Šiuo metu rinkoje egzistuoja išties labai daug skirtingų elektrinių namų apšildymo alternatyvų. Pradėjus ieškoti gali susisukti galva, tad visada rekomenduojamos konsultacijos su profesionalais. Tokiu atveju kur kas paprasčiau rasite tai, kas atitinka Jūsų poreikius.

  • Elektrinis šildymas įrengimas labai greitai. Dažnai tereikia įjungti jungiklį.
  • Žinoma, tai ir gana stilingas pasirinkimas. Pamirškite masyvius katilus rūsiuose, kurie užima daug vietos.
  • Įranga pasižymi labai aukštu efektyvumu, tad tai puikus pasirinkimas taupantiems.
  • Tuo pačiu tai yra visiškai saugus pasirinkimas, tad nereikia pergyventi dėl gaisro pavojaus.
  • Naudojimas – paprastas ir pagal poreikius galima reguliuoti intensyvumą vos vieno mygtuko paspaudimu.

Šildymas kietu kuru

Vėlgi, kieto kuro katilai yra labai įvairūs, tad įvertinus žmogaus poreikius bei galimybes dažniausiai pasiūloma jam labiausiai tinkama alternatyva. Štai špižiniai katilai yra labai mėgstami dėl puikios kokybės, ilgaamžiškumo ir lengvo naudojimo. Taip pat dažnai pasirenkami ir kieto kuro katilai, kurie užtikrina, kad vienas užkrovimas leis mėgautis šiluma, kuri tęsis daugiau nei 48 valandas.

 

Scroll to Top