Namų apšvietimas

Tinkamas apšvietimas namuose – patogumo ir stiliaus garantas

Labai svarbų vaidmenį kiekvienų namų aplinkoje atlieka tinkamas apšvietimas. Nuo jo priklauso ne tik komfortas bei jaukumas, bet ir visos aplinkos stilius. Be abejo, smagu, kai namus pasiekia natūrali saulės šviesa, tačiau šiuo metu turime visas galimybes suteikti namams išskirtinumo pasitelkdami dirbtinį apšvietimą. Labai dažnais atvejais jis gali tapti ir namų interjero akcentu. 

Pasiūlymų gausa šiandien – internetu

Besirenkantiems geriausiai poreikius pateisinantį namų apšvietimą, išties nesunku pasiklysti. Šiuo laikotarpiu turime daugybę įvairių pasiūlymų tiek interjero salonuose, tiek internetinėse prekybos vietose. Įvairūs lauko, vidaus ar net šventinio apšvietimo variantai dabar išties labai lengvai pasiekiami, o juos įsigyti internetu – protingas ir patogus sprendimas. 

Apšvietimas skirtingose patalpose – ką reikia žinoti?

Yra keletas kriterijų, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis tinkamą namų apšvietimą. Vienas jų – šviestuvų dizainas. Juk tam, kad namuose vyrautų vieningas stilius, reikia rinktis prie aplinkos derančius šviestuvus. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į šviesos srauto intensyvumą, kuris įvairiose namų zonose veikiausiai skirsis. Apšvieta yra matuojama liuksais (lx). Jie nusako, kiek liumenų reikia vienam kvadratiniam metrui ploto. Pavyzdžiui, jei miegamajame ar valgomajame užtenka apie 200 liuksų intensyvumo, tai darbo kambaryje jis turėtų būti didesnis – bent jau 300 liuksų. Natūralu, kad tose patalpose, kuriose dirbate, reikia ir intensyvesnio apšvietimo patogumui užtikrinti.

Kūrybiška ir saugumo suteikianti idėja – laiptų apšvietimas

Vis labiau populiarėja funkcinis apšvietimas, kuris naudojamas tam tikroms zonoms apšviesti. Viena tokių, į kurią galima pažvelgti kūrybiškiau – laiptai. Dar daugiau, tuo pačiu laiptų apšvietimas užtikrina saugumo momentą. Kokį apšvietimą laiptams rinktis? Iš tiesų, tai fantazijos klausimas, nes variantų daug: šviestuvai, lemputės laiptų pakopose, ties turėklais ar siena. Galima rinktis paslėptą apšvietimą arba papuošti zoną prie laiptų išskirtinio dizaino pasirinkimais. Viskas priklauso tik nuo jūsų. Gera idėja kilus dvejonėms – pasikonsultuoti su specialistais. 

Išskirtiniai akcentai 

Skirti mažai dėmesio ir laiko namų apšvietimui yra labai didelė klaida. Venkite vien tik bendrojo apšvietimo. Tokiu būdu namai tikrai netaps jūsų jaukumo oaze. Šiuo laikotarpiu turime visas galimybes pasitelkus apšvietimą sukurti ne tik saugius, bet ir stilingus namus. Tereikia išskirti bent keletą vietų, kuriose įdomus šviestuvas, dekoratyvinės lemputės ar žaismingos girliandos suteiks šilumos ir originalumo.

Scroll to Top