Kaip paruošti krovininį automobilį statybinių atliekų gabenimui?

Planuojate dirbti ar įsteigti statybinių atliekų gabenimo įmonę? Norint dirbti kokybiškai bei išsilaikyti rinkoje kuo ilgiau, reikia tinkamai prižiūrėti savo techniką bei atitikti visus saugumo ir eismo taisykles.

Automobilio apžiūra

Norint pradėti darbus pravartu pradžioje įsitikinti ar automobilis pilnai paruoštas ir bus pajėgus atlikti numatytas užduotis. Tam būtina nuosekli transporto priemonės patikra pas specialistus, kurie galėtų greitai ir efektyviai surasti galimas problemas ir jas kaip mat pataisyti. Paprasta, paties žmogaus dažniausiai padaroma priežiūra, tai padangų patikrinimas bei tepalų keitimas.

Padangų patikrinimas

Kroviniai automobiliai gali sverti nuo vienos iki net kelių tonų. Todėl padangoms tenka itin didelis krūvis. Norint kokybiškai ir efektyviai gabenti krovinius, svarbu nuspėti galimą krovinio svorį bei pagal tai nuspręsti kokio slėgio padangos tinkamiausios. Nepaisant slėgio, svarbu ir padangos protektorius, nes kai kuriais atvejais tenka vežioti didelių gabaritų krovinius ir slidžia kelio danga, o važiuojant tokia danga su ne itin gerai protektoriais, rizikuojama tiek vairuotojo, tiek ir aplinkinių žmonių gyvybėmis.

Tepalų keitimas

Kitas svarbus aspektas, kurį pravartu patikrinti prieš kelionę ar darbus – variklio alyva. Tepalai užtikrina gerą ir sklandų variklio darbą net esant ir didelėms apsukoms. Todėl vežant sunkius krovinius, dėl didelės masės gali tekti važiuoti aukštesnėmis nei įprastai apsukomis, o tai neprižiūrint ir ilgainiui gali sukelti rimtų problemų automobilio variklyje. Variklis gali tiek užkaisti, kad jo remontas kainuotų dvigubai ar net kelis kartus daugiau nei nauja automobilinių tepalų pakuotė.

Taigi, jei norite tinkamai gabenti statybines atliekas ar kitus krovinius, svarbu nuspėti bent preliminarų viso krovinio bei automobilio svorį. Tokiu atveju galima pasirūpinti padangose esančiu slėgiu, kad jis nepakenktų darbui, o gal net kaip padėtų dirbti efektyviau. Taip pat, svarbu nuolatinis padangų protektorių tikrinimas ir keitimas, nes visų sveikata brangesnė nei vienas ar kitas padangų komplektas. Prieš vežant didelius ir sunkius krovinius pravartu pasidomėti automobilio trauka bei keliamąja jėga ir pagal tai patikrinti ir nustatyti ar automobiliui nereikia įpilti naujų tepalų.

Scroll to Top