Granuliniai degikliai namams

Granulinių degiklių paskirtis yra savaime aiški vien iš šio mechanizmo pavadinimo – jie yra skirti kurenti granulėms ir kitai biomasei. Nors šie katilai nėra naudojami tik namuose – juos naudoja viešųjų įmonių pastatuose, gamyklose ir kitose patalpose, bet mes aptarsime šiuos degiklius namams – ką galime patarti.

 

Kam reikalingi granuliniai degikliai?

Šie degikliai katilams yra reikalingi tam, kad jūs praleistumėte kuo mažiau laiko kūrendami savo kietojo kuro katilą, ir praleistumėte kuo daugiau laiko sau. Kad granuliniai degikliai veiktų sėkmingai ir autonomiškai, tokie gamintojai kaip ELMEC ir TIS leidžia metų metus tobulindami technologiją, kuri tikrintų kūrenimo lygį ir galėtų sukalibruoti kūrenimą taip, kad nereikėtų prisidėti žmogui. Dauguma katilų yra gaminami su kelių pakopų galios moduliacija, priklausomai nuo šildymo reikmės – jeigu norite, kad namai būtų itin šilti, galite įjungti aukščiausią galios lygį. Šių degiklių kameros dažniausiai yra gaminamos iš plieno, kadangi ši medžiaga palankiai sąveikauja su karščiu, yra tvirta, ir prie didelio karščio ganėtinai menkai keičia savo fizines savybes – kietumą, tūrį.

 

Granulinių degiklių privalumai ir trūkumai

Bene didžiausias šių degiklių privalumas – autonomiškas. Šie mechanizmas užtikrins jūsų namų šilumą, net kai jūsų nebus namie, taip pat jie gali sumažinti šilumą kai jūsų nėra, pavyzdžiui kai išvykstate atostogauti. Juk tada reikia palaikyti minimalią šilumą, kad sumažinti drėgmės susidarymą. Yra tokių degiklių, kurie budėjimo režime nenaudoja granulių – tai puikus būdas ne tik tausoti gamtą, bet ir taupyti pinigus. Vienas didžiausių šių degiklių privalumų, kad jie naudoja granulinį kurą, kuris yra žymiai pigesnis už dujinį kurą. Šiems degikliams taikoma bent dviejų metų garantija, kai kurie europietiški gamintojai taiko ir trejų metų garantiją. Taigi, jeigu ieškote būdų kaip ekonomiškai ir efektyviai apšildyti savo namus su minimalia rankine priežiūra – rinkitės granulinis degiklius. Šie degikliai užtikrins, kad praleistumėte kuo mažiau laiko šia tema ir kad kuo daugiau laiko praleistumėte ties dalykais, kurie iš tikrųjų yra svarbūs jums.

Scroll to Top