duobes kasimas

Kaip pastatyti skolininkus į vietą? / Kaip išlipti iš skolininko iškastos duobės?

Statybos – tarsi minų laukas: statybų aikštelėje galima susižaloti ne tik fiziškai, patirti nemalonių psichologinių patirčių, bet ir nemenkai nuskausminti savo piniginę. Statybų versle dažniau nei kitur susiduriama su savo pažadų nevykdančiais asmenimis – skolininkais. Nekokybiškai atliekami ar visai neįvykdomi darbai kainuoja didžiules pinigų sumas, tačiau lėšų susigrąžinimas gali nemenkai užsitęsti. 

 

Susidurti su skolomis gali kiekvienas

Statybos – brangus malonumas, prie kurio išpildymo prisideda begalės rankų. Nesvarbu, ar statybose dirba didelės, ar mažos įmonės darbuotojai, ar yra statomas keliolikos aukštų pastatas, ar mažytis namelis sode, – kiekvienas gali susidurti su nesąžiningais asmenimis. Kasmet tampa vis sunkiau rasti patikimus meistrus: dauguma apsimetėlių yra linkę paprašyti avanso ir pasipustyti padus, jie atlieka darbus naudodami pačias pigiausias statybines medžiagas, kurios pradeda byrėti ir skilti vos tik meistrai pasiima jūsų sunkiai uždirbtus pinigus ir užveria jūsų namų duris. Nors profesionalūs meistrai tuoj išnyks kaip kadaise išnyko dinozaurai, tačiau dažnai ir patys statybininkai lieka apgautųjų vietoje. Statybų rinkoje apstu atvejų, kuomet užsakovai samdo rangovus, o šiems atlikus visus darbus dingsta lyg į vandenį. 

 

Skolų išieškojimo keliai

Yra daugybė teisinių kelių, kuriuos galima pasirinkti susidūrus su skolininku ir siekiant susigrąžinti prarastus pinigus. Visgi, tik nedidelė dalis nukentėjusiųjų pasirenka oficialius skolų išieškotojus, o kiti, deja, siekia savo pinigus atgauti neteisėtais būdais, naudodami brutalią jėgą, grasinimus. Tik filmuose minėti skolų išieškojimo būdai yra greiti ir pasiteisinantys, tačiau realybėje tokie sprendimai jų sumanytojui vėliau gali kainuoti kelis kartus daugiau nei pati skolos vertė. Lietuvoje vis populiariau tampa kreiptis į skolų valdymo centrus, kuriuose dirbantys ekspertai savo klientų vardu susitaria dėl skolų apmokėjimo bei atsiskaitymo terminų. Tokiu būdu patys nukentėjusieji sutaupo ne tik laiko, bet išvengia ir varginančio galvos skausmo. Daugiau informacijos apie skolų valdymo centrų veiklą galite rasti čia.

Skolų turėjimas ar jų išieškojimas nėra patys maloniausi dalykai, tas neverta savo gyvenimo užpildyti vien tik neigiamomis emocijomis. Žinoma, tokioms problemoms sunku pasiruošti, tačiau su jomis susidūrus reikėtų nepamiršti elgtis profesionaliai ir teisingai!

Scroll to Top