Ar žema elektros kaina visada reiškia geriau?

Kaip jau didžioji dalis Lietuvoje gyvenančių žmonių žino, visiems būstų savininkams neseniai atsirado galimybė, pasikeisti turimą elektros tiekėją į kitą. Tai puiki žinia tiems, kurių netenkino ankščiau priskirti tiekėjų planai, dėl aukštesnės kainos ar kitų priežasčių. Sąrašas iš kurio galite pasirinkti norimą elektros tiekėją bei jo siūlomą planą, iš tiesų yra nemažas, o daugiau informacijos apie jų pasirinkimus bei į ką vertėtų atkreipti dėmesį galite rasti čia: https://elektrosplanai.lt/.

Vienas pagrindinių kriterijų, kas nulemia seno tiekėjo bei jo plano keitimą į naują yra kaina. Tai yra svarus pasirinkimo kriterijus, bet didžioji dalis gyventojų, galvodami vien apie kainą, nepagalvoja apie privalumus, kuriuos suteikia šiek tiek aukštesnė kaina. Paprastai, tai būna didesnės galios suteikimas, ekologiškos (“žalios”) arba atsinaujinančios elektros energijos suteikimas, kurią vartodami žmonės prisideda prie planetos išsaugojimo. Tai dažniausiai, gali būti dideliu privalumu įmonėms, kurios nori išsaugoti gerą vardą ir reputaciją, gaunant tvarios (socialiai atsakingos) įmonės titulą.

Kodėl visa tai pasakojame? Norime, kad žmonės suprastų, kad žema kaina ne visada turėtų būti tas svarbiausias kriterijus, kuris nulemia tiekėjo ir jo plano pasirinkimą. Prieš priimdami šį svarbų sprendimą, siūlome apsilankyti https://elektrakaina.lt/ bei https://elektrostarifai.lt/ internetinėse svetainėse, kuriose rasite visą reikalingą informaciją apie tiekėjus, jų planus, kainas ir tarifus privatiems asmenims ar verslams (taikomus tiek dieną, tiek naktį). Vis pastebime tendenciją, kad atsiradus naujovėms, žmonės neatidžiai jomis domisi, o to rezultatas – ne pačio geriausio sprendimo priėmimas. Todėl norime, kad žmonės būtų tinkamai informuoti ir atsiradus tokioms naujovėms, sugebėtų patys tinkamai pasirinkti.

Visi privatūs asmenys ar verslai, norėdami sužinoti savo mėnesinį elektros suvartojimą ir išlaidas, gali pasinaudoti nemokamu elektros skaičiuoklės įrankiu, kurį galite rasti čia: https://elektrosskaiciuokle.lt/. Šis įrankis turėtų būti labai naudingas tiems, kuriems rūpi jų išlaidos ir biudžetas. Naudojimasis šiuo įrankiu yra labai paprastas, tereikia žinoti bent apytiksles savo elektros sąnaudas. Jas suvedus, jūsų darbas ties čia ir pasibaigia, o reikiamą informaciją gaunate kelių sekundžių bėgyje!

Scroll to Top