elektros tiekėjai Lietuvoje

Kaip apskaičiuoti elektros galią?

Kalba apie elektros įvado galingumą prasideda tada, kai vartotojai pamato, kad namuose po truputėlį ima nebeužtekti elektros arba tada, kai staiga labai smarkiai išauga elektros suvartojimas. Taip gali atsitikti dėl didelio šeimos pagausėjimo, naujų, inovatyvių šildymo sprendimų, po namų renovacijos arba kitų staigių pokyčių. Įvairūs elektros tiekėjai Lietuvoje gali siūlyti tikrai geras sąlygas galingam įvadui, bet tai patvirtinti turi ir Energijos skirstymo operatorius (ESO). Elektros galią apsiskaičiuoti yra verta dar prieš atvado įvedimą, mat staiga išaugus poreikiams viską projektuoti iš naujo tikrai nėra kiekvieno svajonė. Štai kaip galima apskaičiuoti elektros galią namams.

Esami duomenys yra prieinami

Iš esmės, tai esama maksimali leidžiama galia turi būti pažymėta ESO dokumentuose. Pasitikrinti savo namų arba valdomo/administruojamo objekto elektros įvado galingumą galite prisijungę prie ESO savitarnos čia.

Pabrėžiama, kad nesant tokių dokumentų, remiantis atvado tipu, ESO gali prilyginti leistiną naudoti galią – 3kW (jeigu atvadas yra vienfazis) arba 5kW (jeigu atvadas trifazis).

Skaičiuoklė pakeitimams taip pat yra prieinama

Jeigu norite didesnės elektros įvado galios, tikriausiai reikės rinktis trifazį įvadą, mat vienfazis įvadas gali pasiekti tik iki 5kW galingumą.

Trifazis įvadas gali būti plečiamas kone neribotai, tačiau ESO dabar siūlo galimybę privatiems namų ūkiams net nuotoliniu būdu užsisakyti galios didinimą iki 50kW, o verslui net iki 150kW. Tačiau skaičiuoklė leidžia peržiūrėti įkainius tik iki 30kW galingumo elektros įvadui.

Įsijungę šią skaičiuoklę pasirinkite savo: objekto tipą (rekomenduojama rinktis – kita), atvado tipą nustatykite į trifazį, pažymėkite ar reikalingi rangos darbai ar ne bei pasirinkite leistiną naudoti galią (iki 30kW)

Tame pačiame puslapyje matysite numatomas išlaidas galios didinimo darbams atlikti.

Turėkite omenyje, kad galios padidinimas nėra bereikšmis procesas. Turėkite pagrindą ir priežastį, kodėl tai darysite, nes tiesiog įrenginėti galingą įvadą be priežasties yra perteklinis išlaidavimas. Mes patariame galią didinti tik tuo atveju, jeigu namuose smarkiai augs elektros suvartojimas. Tarp to priežasčių – elektromobilio stotelės pastatymas, šildymo sistemos plėtra, naujo pastato statybos sklypo teritorijoje, rimta renovacija ir taip toliau.

Scroll to Top