tarakonai-remontuojam-bute

Buto daugiabutyje remontas: kuo piktinasi kaimynai?

Nuosavo būsto daugiabučiame name remontas daug streso sukeliantis procesas. Kuomet vieni kaimynai svarsto, kokių spalvų dažais marginti buto sienas, kiti griebiasi už galvos ir tikisi, kad pradėti darbai pasibaigs kuo greičiau. Statybų darbai retai kada apsieina be nesklandumų, tačiau dažnai su statybomis susiję problemos užgula ir kaimynų pečius.

Vietoj žadintuvo – plaktukas ir grąžtas

Niekam nemalonu anksti ryte ir vėlai vakare girdėti atliekamų remonto darbų garsus: kalamos vinys, griaunamos pertvaros, sienose gręžiamos skylės ir kt. Nors garsų neįmanoma išvengti, tačiau visuomet galima juos prislopinti, o darbus atlikti iš anksto sutartomis darbo dienų valandomis. Kaimynų ramybę užtikrina įstatymiškai patvirtintos ramybės ir tylos valandos, kuriomis draudžiama triukšmauti tankiai apgyvendintose vietose, daugiabučių kvartaluose. Savaitgaliais atliekami remonto darbai – kita problema; turime suprasti kaimynus, kurie remontą atlieka nesamdant meistrų, tad laiko šiai veiklai turi tik darbo savaitei prabėgus.

Nosį kutenantys statybų kvapai

Už garsus nemaloniau gali būti tik kvapai – juk ausis užkimšti galima, tačiau ištverti be deguonies sunku. Remonto metu stiprūs kvapai dažnai erzina ne tik artimiausius kaimynus, bet ir viso namo gyventojus. Pro ventiliacijos angas ir pravirus langus kaimynus pasiekia nemalonūs dirginančių statybinių medžiagų ir dažų, pjaustomo metalo, taisomų vandentiekio ir kanalizacijos tinklų kvapai. Kvapai gali sklisti ir tuo atveju, jeigu tvarkomame bute buvo netvarka, kaupiamos šiukšlės, – patariame dabar būti kantriems tam, jog vėliau to tokių nejaustumėte.

Įkurtuvių proga – kenkėjai dovanų

Ši problema gali būti tiek girdima, tiek ir užuodžiama: jeigu tvarkomas butas buvo netvarkingas, galima tikėtis, jog jame karaliavo kenkėjai – pelės, skruzdės, tarakonai ir kt. Pastarieji iš tiesų prilygsta visiems namo gyventojams mestam prakeiksmui, kuris netrukdomai plečiasi ir sutrikdo įprastą gyvenimo ritmą. Išnaikinti tarakonus – sunku, tai ilgas procesas, kurį verta patikėti profesionalams, nes darbus atliekant netinkamai ir nedideliu mastu išlieka tikimybė, jog remontui pasibaigus po tam tikro laiko tarakonai vėl sugrįš iš kur atėję.

Prieš apsigyvenant bute nežinome, kokio charakterio žmonės gyvens kitapus sienos. Nors išskyrėme tris dalykus, kurie dažniausiai piktina kaimynus kitiems atliekant remonto darbus, šį sąrašą būtų galima pildyti ir pildyti. Prieš pradedant remonto darbus svarbu laiku perspėti aplinkinius gyventojus ir bent tokiu būtų susilaukti mažiau kreivų žvilgsnių bei nusiskundimų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top