kaciu draskykle

Ar kačių draskyklė tikrai gali atitraukti augintinio dėmesį nuo baldų ir kitų daiktų draskymo?

Kačių šeimininkus neretai kankina vienas ir tas pats klausimas: kaip atpratinti augintinį nuo įpročio galąsti nagus į sofą, kilimą ar į kitas interjero detales. Įpročių keitimas visada reikalauja atidumo ir šiek tiek kantrybės, tačiau tinkamai pasirinktos kačių draskyklės tikrai leis pasiekti puikių rezultatų. Taigi, kaip atpratinti katę nuo blogų įpročių ir išmokyti naudotis draskykle?

Ar verta naudoti atbaidančias priemones?

Jei pastebite, kad katė nagus galanda konkrečioje namų vietoje (pavyzdžiui, tam pasirenka sofos kampą), galite išbandyti specialias atbaidančias priemones, kuriomis papurkškite ant norimo apsaugoti ploto. Atbaidančių priemonių kvapas katėms yra ypatingai nemalonus, todėl didelė tikimybė, kad nagų galandymui katė pasirinks kitą vietą. Taip pat naudinga žinoti, kad katės ypatingai nemėgsta citrusinių vaisių aromato.

Draskyklę paverskite tikra pramogų oaze

Šiandien prekyboje siūlomas itin gausus draskyklių pasirinkimas, tad visada galima išrinkti būtent tokią, kuri katei tikrai patiktų. Puikiu pasirinkimu gali būti draskyklė su laipynėmis, stebėjimo bokšteliais, nameliais, skirtais netrukdomai ilsėtis, ir t.t. Taip pat draskyklės neretai turi prikabintų žaisliukų, kurie skatina katės susidomėjimą. Šeimininkai geriausiai pažįsta savo katę, todėl atsižvelgdami į jos pomėgius bei poreikius gali išrinkti labiausiai tinkančią draskyklę.

Parinkite tinkamą draskyklės vietą

Jei katė vengia naudotis savo draskykle, to priežastis gali būti labai paprasta: parinkote netinkamą draskyklės vietą. Katės tiesiog negali atsispirti aplinkos stebėjimui pro langą, todėl draskyklę galite pastatyti tokioje vietoje, kurioje katė būna dažniausiai. Reikėtų vengti pernelyg triukšmingų vietų (prie televizoriaus, šaldytuvo ar kito buitinio prietaiso): katės labai vertina ramybę, todėl jos mieliau renkasi tokias vietas, kuriose gali netrukdomos ilsėtis.

Išbandykite kartonines draskykles

Kai kurios katės pirmenybę teikia horizontaliam draskymo paviršiui, todėl įprastos draskyklės su vertikaliais draskymo kuolais joms nepatiks. Būtent todėl naudinga išbandyti kartonines draskykles: jos yra nebrangios ir tarnauja ganėtinai ilgą laiką. Tokią draskyklę galima pastatyti ant palangės ar kitoje katės mėgstamoje vietoje: anksčiau ar vėliau augintinė tikrai pabandys ja pasinaudoti.

Jei katė vis tiek ignoruoja draskyklę…

Jei katei draskyklė nepaliko jokio įspūdžio, ir ji nagų galandymui vis dar mieliau renkasi baldus, vertėtų pagalvoti apie tai, kaip katę sudominti. Draskyklės paviršių galima įtrinti katžole arba labai nedideliu valerijono kiekiu (nepersistenkite: net ir lašiukas valerijono yra per daug). Tokie kvapai kates vilioja labiausiai, todėl katė anksčiau ar vėliau tikrai nuspręs pasinaudoti savo draskykle. Taip pat į pagalbą galite pasitelkti katės mėgstamus skanėstus, kurių palikite ant draskyklės bokštelio ar ant miegui skirtos erdvės. Tai paskatins katės susidomėjimą, ir į draskyklę ji ims žiūrėti visai kitomis akimis.

Kartais prireikia laiko

Nenuleiskite rankų, jei katė po kelių dienų vis dar nesinaudoja savo draskykle: dalis kačių yra labai konservatyvios, todėl prie įvairių naujovių jos pripranta palengva. Galite tiesiog užkelti katę ant draskyklės ir jos letenėle imituoti draskymo veiksmą, tačiau jokiu būdu neverskite katės čia pasilikti. Tikėtina, kad dar po kelių dienų katė jau bus pripažinusi naująją draskyklę, o jūs galėsite džiaugtis tvarkingais namais.

Scroll to Top