tarpinis birus konteineris (IBC)

Kas yra tarpinis birus konteineris (IBC)?

Tarpinis birus konteineris (arba IBC) yra ant padėklų pritvirtintas, pramoninio lygio daugkartinio naudojimo konteineris, naudojamas biriems produktams, skysčiams laikyti ir gabenti. IBC konteineris gali būti pakrautas ir gali būti perkeltas naudojant padėklų kėliklį ar krautuvą.

Terminas „tarpinis“ kilęs iš tūrio, kurį gabena tarpiniai birūs konteineriai, kuris yra tarp cisternų ir būgnų. Du dažniausiai pasitaikantys standaus IBC tūriai yra 1000 litrų ir 1250 litrų. Trys pagrindiniai IBC tipai gali būti skirstomi į standžius, sulankstomus ir lanksčius.

Naudojimas

  • IBC konteineriai naudojami gabenti ir laikyti::
  • Chemikalus
  • Tirpiklius
  •  Farmacijos produktus
  •  Skysčius
  • Maistą
  • Smėlį
  • Grūdus

Iš ko jie pagaminti

Tai priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant tai, ar IBC bus pakartotinai naudojamas, ar ne, reikalingo patvarumo ir teisinių reikalavimų.

Tvirtų kubo formos IBC atveju vidiniai indai dažnai gaminami iš plastiko, tokio kaip polietilenas arba didelio tankio polietilenas (DTPE). Jie taip pat yra iš kitų medžiagų, tokių kaip aliuminis arba cinkuota geležis. „Inpack“ IBC konteineriai yra pagaminti iš HDPE. Standus išorinis konteineris ar narvelis dažniausiai gaminamas iš cinkuoto vamzdinio plieno arba geležies.

Sulankstomi IBC neturi standaus išorinio narvelio ir yra pagaminti iš labai patvaraus plastiko, kuris tuščias sulankstomas į vidų. Lankstūs IBC ar birūs maišai gaminami iš įvairių sunkiųjų medžiagų, tokių kaip austas polipropilenas ar polietilenas.

IBC konteinerių nauda

Šie konteineriai yra labai ekonomiškas būdas saugiai perkelti įvairius produktus iš taško A į tašką B. Jie yra efektyvesni nei apvalios talpyklos, nes jie sumažina užimamą vietą.

Kubo formos standžius IBC galima sukrauti, kad būtų galima optimaliai išnaudoti vietą gabenant ir sandėliuojant. Tiek sulankstomuose, tiek lanksčiuose IBC pakanka tuščios vietos kelionėse atgal, o tai yra privalumas, tačiau jie nėra tinkami visų rūšių medžiagoms. Jie taip pat nėra tokie patvarūs kaip standus IBC konteineris.

Pagrinde yra įmontuotas čiaupas arba vožtuvas, kuriame galima pritvirtinti žarną, kad turinį būtų lengviau perkelti į mažesnius indus, kad būtų lengviau supakuoti, paskirstyti ir parduoti jūsų pasirinktoje vietoje. Tai svarbu, kai tam tikroje vietovėje reikia užtikrinti, kad pakuotė atitiktų teisinius reikalavimus.

Scroll to Top