Kokia kambario temperatūra geriausia

Kokia kambario temperatūra geriausia?

Mikroklimatą bute lemia daugybė veiksnių. Vienas iš jų – temperatūra. Žodis temperatūra kilęs iš lotynų kalbos ir reiškia „normali būsena“. Manoma, kad žmogui geriausia kambario temperatūra yra nuo 20 iki 25 laipsnių celsijaus. Tačiau, žinoma, svarbiausias rodiklis – kad name gyvenantys žmonės jaustųsi patogiai. Temperatūra namuose gali priklausyti nuo daugelio niuansų. Norint sukurti jaukią atmosferą namuose, verta juos žinoti.

Mokslininkai išsiaiškino, kad dauguma moterų renkasi aukštesnę kambario temperatūrą nei vyrai

Žinoma, viskas priklauso nuo asmeninio pasirinkimo, ne tik nuo lyties. Kiekviename kambaryje verta palaikyti idealią temperatūrą, priklausomai nuo to, ką jūs ir jūsų šeima veiksite tame kambaryje. Šios 7 skirtingos situacijos namuose padės geriau suprasti, kiek laipsnių turėtų būti tam tikrose vietose. Būsto temperatūros standartai skiriasi kiekviename regione. Pavyzdžiui, šiaurėje esančiuose būstuose standartai skiriasi nuo pietuose esančių būstų. Afrikos šalims standartai bus vieni, o Azijos ar Europos šalims, kiti. Skirtingų šalių klimatas yra skirtingas. Ir klimatas nėra tik temperatūra. Tai ir drėgmė bet atmosferos slėgis ir daug kitų veiksnių. Šių veiksnių derinys įtakoja būsto temperatūros normos nustatymus. Karštesnėse šalyse, kuriose yra didelis oro drėgnumas, gyvenamųjų patalpų temperatūros normos yra aukštesnės nei šiaurinių šalių, kuriose vyrauja šaltas klimatas.

7 situacijos. Kokia yra ideali kambario temperatūra namuose:

Tinkama temperatūra miegui. Miegas yra būtinas normaliai organizmo veiklai. Geras miegas priklauso ir nuo miegamojo temperatūros. Miego metu mūsų kūno temperatūra natūraliai krenta, todėl ideali temperatūra miegui yra 15-19 ℃.

Ideali temperatūra mankštai. Kai sportuojame, smegenims tai patinka. Pratimai gali padėti mums tapti budresniems, žvalesniems ir labiau susikaupusiems. Treniruotės temperatūra yra geriausias pasirinkimas kiekvienam, tačiau ekspertai teigia, kad esant vidutinei kambario temperatūrai (20-22 ℃), dauguma žmonių pasieks ir pajus geriausius rezultatus.

Tinkama temperatūra mokymuisi. Svarbiausia būti produktyviam. Geri studijų įgūdžiai padeda pagerinti pasitikėjimą savimi, gebėjimų lygį ir savigarbą. Per šiltoje patalpoje besimokantys žmonės jausis pavargę ir mieguisti, todėl norint išmokti ir išlaikyti darbo efektyvumą, kambario temperatūrą rekomenduojama palaikyti nuo 21 iki 25 laipsnių šilumos.

Ideali temperatūra kūdikiams. Kūdikiai dar negali mums pasakyti, kaip jie jaučiasi, todėl gyvybiškai svarbu užtikrinti jiems maksimaliai komfortišką kambario temperatūrą. Svarbu, kad kambaryje nebūtų per šilta arba per šalta. Mažyliai geriausiai jaučiasi būdama patalpoje, kurioje palaikoma temperatūra nuo 20 iki 22 ℃.

Ideali temperatūra naminiams gyvūnams. Ideali temperatūra gyvūnams priklauso nuo įvairių veiksnių, įskaitant veislę, dydį ir sveikatos būklę. Mažesni gyvūnai linkę greičiau sušalti, o didesni gali ilgiau išlaikyti šilumą. Prieš išeinant iš namų rekomenduojama įsitikinti, kad temperatūra namuose yra komfortiška naminiams gyvūnams. Vasarą temperatūra neturėtų būti aukštesnė nei 26 – 27 ℃, o žiemą – 20 – 22 ℃.

Ideali temperatūra darbui. Vidutiniškai žmogus per savo gyvenimą praleidžia dirbdamas 90 000 valandų. 2015 metais atlikta apklausa atskleidė, kad 42% biuro darbuotojų mano, kad vasarą temperatūra yra per aukšta, o 56% teigia, kad žiemą dirbti per šalta ir dirbti biure netinka. Atrodo, kad geriausia biuro darbuotojų (vyrų ir moterų) darbo temperatūra yra 24 ℃, todėl norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduojama reguliuoti termostatą.
Ideali temperatūra vyresnio amžiaus žmonėms. Vyresnio amžiaus žmonėms ekstremali temperatūra gali sukelti daug sveikatos problemų. Vyresnio amžiaus žmonėms sunkiau kontroliuoti savo kūno temperatūrą, todėl ilgalaikis buvimas šiltoje ar šaltoje aplinkoje gali turėti neigiamos įtakos jų sveikatai. Geriausia termostatą nustatyti taip, kad būtų palaikoma saugi temperatūra 20-23 ℃.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top