Kokie yra patys būtiniausi vonios kambario aksesuarai?

Prieš įrengiant naujuose namuose vonios kambarį negalima skubėti, nes privalote gerai apgalvoti, kokie aksesuarai jame turėtų būti patys svarbiausi, be kurių tikrai neįmanoma išsiversti. Be to, kritiškai įvertinkite patį šios patalpos plotą, nes norų spektras gali būti labai platus, tačiau jų išsaugojimą arba apribojimą nulemia erdvinės vonios kambario galimybės. Svarbu viena, kad išliktų patys būtiniausi aksesuarai, kurie prisidės prie patogumo palaikymo, kai naudositės tualetu, vonia arba dušu.

Kokie aksesuarai vonios kambaryje gali būti laikomi pačiais reikalingiausiais?

Dauguma žmonių yra įsitikinę, jog patys svarbiausi vonios kambario aksesuarai neabejotinai yra šie: dušo lentynėlės, rankšluosčių laikiklis ir lentynėlė, tualetinis unitazo šepetys ir veidrodis su lentynėle arba mini spintele. Pamėginsime atskirai aptarti kiekvieno iš paminėtų aksesuarų vaidmenį jūsų vonios kambaryje.

Kam pasitarnaus dušo lentynėlė ir tualeto šepetys?

Dušo lentynėlė yra reikalinga šampūno, vonios kosmetikos ir kempinės arba plaušinės laikymui. Rankšluosčių laikiklis pasitarnaus drėgnų, panaudotų rankšluosčių pakabinimui, o lentynėlėje bus laikomi švarūs, kitam kartui paruošti rankšluosčiai. Tualeto šepetys būtinas unitazo valymui. Jeigu jūsų vonios kambaryje pritaisytas pakabinamas unitazas, tada labiau tiks šepetys su prie sienos primontuotu jam skirtu laikikliu. Jei unitazas pastatomas, tai jam tiks ir šalimais pastatomas specialusis šepetys.

Kuo gali būti naudinga lentynėlė su veidrodžiu ir kitokios vonios smulkmenėlės?

Sunku įsivaizduoti vonią, kurioje nebūtų praustuvės. O dar sunkiau įsivaizduoti praustuvę, be virš jos pakabinto veidrodžio. Jeigu yra veidrodis, tai po juo būtina lentynėlė, skirta kosmetikai, dantų šepetėliams, burnos higienos ir grožio priemonėms laikyti. Vonios kambaryje daug patogumo gali suteikti ir laikiklis, skirtas tualetiniam popieriui laikyti. Tiesa, būtų labai gerai jį priderinti prie bendro šios patalpos stiliaus. Anot dizaino specialistų, čia labiausiai tinka sidabrinio atspalvio laikiklis su popierių dengiančia plokštele. Taip pat vertėtų surasti vietą ir kabliukams, ant kurių būtų galima pakabinti chalatą, persirengimui skirtą drabužį ir pan. Nors tokie kabliukai gali pasirodyti per menkos svarbos, tačiau jie tikrai prisidės prie vonios kambaryje reikalingų patogumų.

Scroll to Top